• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin’den sonra bu kez Nijerya! Yeni salgın başladı, çok sayıda ölü var

Yeniakit Publisher
2020-04-02 10:47:00 -
Çin’den sonra bu kez Nijerya! Yeni salgın başladı, çok sayıda ölü var

Çin’den tüm dünyaya yayılan koronavirüs etkisini göstermeye devam ederken Nijerya'nın güneydoğusunda yeni kolera salgını hızla yayılmaya devam ediyor. Salgın nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Ebonyi Koordinatörü Dr. Eyo Nora, basına yaptığı açıklamada, eyaletteki kolera salgınında 21 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Nora, eyalette 155 kolera vakası tespit edildiğini ifade ederek, hastalığın görüldüğü bölgelere acil ilaç ve tıbbi malzeme sevkiyatının yapıldığını kaydetti.

Halkın salgın nedeniyle panik yaşadığını aktaran Nora, belirtiler ortaya çıktığında hastanelere başvurulması tavsiyesinde bulundu.

Nora, temiz su ve hijyen eksikliği nedeniyle ortaya çıkan salgının komşu eyaletlere sıçramaması için önlem almaya başladıklarını ifade etti.

Nijerya'da temiz su ihtiyacının karşılanamaması ve tıbbi müdahalenin anında ve etkili bir biçimde yapılamaması, salgın hastalık ve ölüm riskini artırıyor. Ülkede sıtma, çocuk felci, tifo, sıtma, ishal ve maymun çiçek virüsü gibi salgın hastalıklara sıklıkla rastlanıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

aydın

zenginin ölümü, ölündeki eşitliği çok gürültü koparır...fakir afrika fakir ortadoğu uzakdoğu, filistin...zaten yıllardır sessiz sedasız toplu olarak üstelik bu zenginlerin eliyle ölmekte ve sesi duyulmamakta duyurulmamakta

yaşar dağ

diğer doktorlar el temizliğine önem veriyor İslam bize günde beş vakit abdest diyor. Rabbim bizlere çözüm yolunu gösterip duruyor ama yapana. not:kolonya bir mikrobu kırar ama bin mıkrobuda hüçresine ekler toplar bilinedir imdi dikkat edin konora19 virusün en basit yapılaçak haraketler şudur 1.ağzınızı güzel şekilde her gün en az 5.kere yıkamak diş macunu msle 2.burnunuzu en az günde 5.kere su çekip temizlemek 3.yüz yıkamak en az günde 5.kere 4.kafanıza mest etmek en az 5.kere ateşinizi düşürür.? 5.kulaklarınızı en az 5.kere yıkamak okşamak da içinde 6.ayaklarınızı en az 5.kere yıkamak asıl temizlik burda bitiyor bunu yapan kesinlikle kolora 19 denen viruse yakalnma şansı %...0003.dür kesinlikle evde kalın mesafeyi koruyun evde kalın ailenize sahip cıkın hasta olsmasınlar allaha emanet olun sağlıklı kalın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23