• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CIA papazının hedefi: Hristiyan Kürt devleti!

Yeniakit Publisher
2018-03-18 11:26:00 - 2018-03-18 12:28:09
CIA papazının hedefi: Hristiyan Kürt devleti!

Terör örgütleri adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ABD'li papaz Andrew Craig Brunson hakkında iddianame hazırlandı. Andrew Craig Brunson hakkında hazırlanan iddianamede, Kürt vatandaşların Hristiyanlaştırılması ve Türkiye’de sözde bir Kürt devletinin kurulmasına ilişkin yürütülen çalışmaların detaylarına yer verildi.

FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ABD'li papaz Andrew Craig Brunson her şeyi itiraf etti. İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan ve İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Brunson'ın, kirli çamaşırları tek tek döküldü. Kiliselerin maddi yardımının ABD’den geldiğini, 6 ayda bir yapılan teftişlerde kiliselerde ne kadar cemaat bulunduğu, ne kadar para harcandığı, ne kadar paraya ihtiyaç olduğu gibi durumların tespit edildiğini bildiren gizli tanık, “O dönemde kilise açmak moda olmuştu. Andrew Craig Brunson, kilisesinde ve evlerde yapılan özel toplantılarda Kürtlere yönelik özel ayinler düzenlemekteydi. Yanlış hatırlamıyorsam ‘Ziyajin’ isimli Kürtçe İncil de oluşturuldu. Diriliş Kilisesi’nin Güneydoğu’da Kürtlere yönelik ayrı bir cemaati vardır. Brunson, yönetici olduğu için kendisi kontrol eder. Kürtlerin özellikle bu şekilde Hıristiyanlık dinine yönlendirilmesindeki amaç Kürdistan’ın kurulmak üzere olduğu inancıyla Kürtleri Hristiyanlaştırarak ayrıştırmaktır. Andrew’in kilisesi 13. kabilenin Kürtler olduğuna inanmaktadır. Bu nedenle ayrı bir Kürdistan kurulması ve Kürtlerin layık olduğu Hristiyanlık diniyle buluşmalarını temin etmek, Diriliş Kilisesi’nin amaçlarından biridir” dedi.

PKK’LILARI VAFTİZ ETMİŞLER

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson hakkında hazırlanan iddianamede, Brunson'un mesaj içeriklerinde yer alan Kobani'de öldürülen 5 kişinin kendi bünyelerine kattıkları, Suriyeli Kürtlerden oluşan 15 erkek ve kadın grubun vaftiz edildiğine ilişkin içerikler yer aldı. İddianamede ayrıca Brunson'ın tutuklanmasına ilişkin yeterli somut delil olduğu kaydedildi.

EĞİTİMİNİ UTAH’TA ALDI

Gizli tanık “Dua” ise papazın terör örgütü FETÖ ile ilişkisini de anlattı. İddianamede, “Dua” kod adlı gizli tanığın Emre Uslu’nun ABD ile bağlantısına ilişkin paylaştığı bilgilerine yer verildi. Sanık ifadesinde, ABD’de bütün kiliselerin bağlı olduğu ve yurt dışına gidecek elemanların kontrolünün sağlandığı CAMA’ya değinerek, “ABD’deki Utah eyaleti Mormonların Mekke’si gibidir. FETÖ/PDY yöneticilerinden Emre Uslu da bütün eğitimini Utah’ta almıştır. CAMA üyesi kiliselerin içerisinde en etkili ve yönlendirici konumunda olan Mormon Kilisesi’dir. Bu kilisenin yapılanması ülkemizde faaliyet gösteren FETÖ/PDY ile birebir aynıdır” şeklinde beyan verdi. İddianamede, Brunson’ın fikir birliği yaptığı arkadaşlarından birinin 2011’de tartıştığı Türk vatandaşına, “Polis şefi Emre Uslu ve arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibidir, onların sahibi de Amerikalılardır” ifadesini kullandığına da değinilerek, Uslu’nun ABD bağlantısı açık şekilde ortaya konuldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

PAPAZ ANDREW, DARBE GİRİŞİMİ BAŞARISIZ OLUNCA ÜZÜLMÜŞ

İddianamede, Andrew Brunson'ın görüştüğü ABD'li askere FETÖ'nün darbe girişimi sonrası 21 Temmuz'da gönderdiği mesajdaki ifadelere de yer verildi. Brunson'ın cep telefonundaki "Türkleri sallayacak bazı olayları bekliyorduk. İsa'ya dönmek için gerekli koşullar oluştu. Darbe teşebbüsü bir şoktu. Birçok Türk geçmişte de olduğu gibi askeriyeye güvendi ancak bu sefer çok geçti. Ve darbe teşebbüsünden sonra bu başka bir sallama. Sanırım olaylar daha da kötüye gidecek. Sonunda biz kazanacağız" mesajı da iddianameye girdi. İddianamede, Brunson'ın bu mesajıyla, FETÖ'nün askeri darbe girişiminin başarısız olmasından üzüntü duyduğunun anlaşıldığı, "Sonunda biz kazanacağız" ibaresiyle de ileride ülke içinde çıkması muhtemel iç karışıklıktan, bağlı bulunduğu illegal yapılanmanın stratejisi kapsamında faydalanmayı düşündüğü,umduğu ve bunu belirttiği şeklinde değerlendirildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23