• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'li Yalova Belediyesi'ndeki yolsuzluk soruşturmasında yeni gelişme

Yeniakit Publisher
2020-03-17 15:00:00 -
CHP'li Yalova Belediyesi'ndeki yolsuzluk soruşturmasında yeni gelişme

CHP'li Yalova Belediyesi’ndeki 30 milyon liralık yolsuzluk soruşturmasında iki kişi gözaltına alındı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında; Abdülnasır Gölbaşı ve Cüneyt Özçomak’ın gözaltına alındığı bildirildi.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında; aralarında Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Halit Güleç'in sekreteri Bahar Taşkömür, Mali Hizmetler Müdürlüğü Harcama Belgeleri ve Ödeme Evrakları Sorumlusu Reşat Elgin, Mali Hizmetler Müdürü Şenay Reyhan Kaş ve müteahhit Bekir Bilgi, ihale alan özel şirketin muhasebecisi Orhan Gedik; Fidanlar Market'te çalışan ve usulsüz ödeme yapıldığı iddia edilen Taner Tan, Hakan Çelik, Emrah Gök, Engin Özcan ve Beytullah Baltacı, Efe Tur'da çalışan Sinem Çakalaşma Deniz ile Kartal Özgür Barutçu ve Cem Dindar'ın bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

Soruşturma kapsamında beş kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve tutuklu bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı da; Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman hakkında "ihaleye fesat karıştırmak ve zimmet" suçlarından soruşturma başlatmıştı.

Belediyeden şu ana kadar 11 milyon 428 bin 433 TL kaçırılmış

İçişleri Bakanlığı'nın üç müfettişinin hazırladığı raporda; Yalova Belediyesi'nin gelirlerinin büyük çoğunluğunun usulsüz bir şekilde belediyenin vergi, resim ve harçlarının toplandığı bir hesaba aktarıldığına dikkat çekildi. Raporda; 26 Şubat 2020 tarihi itibariyle bu hesaptan belediyeyle hiçbir alacak ilişkisi olmayan kişilere 11 milyon 428 bin 433 TL aktarım yapıldığının tespit edildiğine dikkat çekildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Söz konusu hesabın yaklaşık 2,5 yıldır muvazaalı şekilde kullanıldığı, bu işlemlerde Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın sorumluluğunun olduğu bildirildi.

Sabah

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sahin

Ilk tutuklanmasi gereken belediye baskani disarida geziyor.bu devletten bir halt olmaz.baklava calanin anasini aglatan devlet chp karsisinda dut yemis bülbül gibi

sukru

Küçücük yalovada 30 milyonluk vurgun.Eski parayla 30 trilyon.Gelde bunlara ülkeyi teslim et bakalım.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23