• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’li belediyeler işçi kıyımına başladı

Yeniakit Publisher
2019-04-15 10:13:00 - 2019-04-15 10:13:27
CHP’li belediyeler işçi kıyımına başladı

Seçimden önce hiçbir işçiyi işten çıkarmayacakları vaadinde bulunan CHP’li belediye başkanları, ilk iş olarak çalışanlara üye oldukları sendikalar üzerinden baskı uygulayıp, istifaya zorlamak oldu. Konuyu değerlendiren Bem-Bir-Sen Başkanı Levent Uslu, “2 bin üyemiz zorla istifa ettirildi. İdeolojik sendikaların emek ve emek tehdidine izin vermeyeceğiz” dedi.

 Oğuzhan Gültekin  Ankara 

CHP’nin eline geçen belediyelerde işçilere mezalim daha ilk günlerden başladı. Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, 31 Mart yerel seçimlerin ardından siyasi partiler arasında el değiştiren belediyelerde, yeni göreve gelen başkanlar tarafından belediye çalışanlarına yönelik, üye oldukları sendikaları değiştirmeleri ve kendi partilerine yakın sendikalara üye olmaları yönünde çeşitli baskı ve tehditler uygulandığını söyledi. Uslu, “Bem-Bir-Sen üyelerini istifaya zorlayıp, kendi sendikalarına geçmeleri için baskı yapılmaktadır. Sendikacılığı, ideolojik bir aygıta dönüştürenler, emeğe ve emekçiye saygısı olmayan sendika zihniyeti, 31 Mart seçimlerinin sonucunda yeniden sahneye çıkmıştır. Bizler belediyelerde sendikal baskı ve tehditlere asla geçit vermeyeceğiz” dedi.

İstifaya zorlama var

CHP yönetimine geçen başta Antalya ve Ankara olmak üzere bazı il ve ilçe belediyelerinde Bem-Bir-Sen üyesi çalışanların önemli bir bölümü istifa ettirilmiştir” diyen Levent Uslu, şunları dile getirdi: “Biz bu sonuçları halkın iradesinin bir temsili olarak gördüğümüzden, seçilen her belediye başkanını tebrik etmeyi halkın iradesine saygının bir gereği olarak görüyoruz. Ancak sendikacılığı ideolojik bir aygıta dönüştüren, emeğe ve emekçiye saygısı olmayan sendikal zihniyet, 31 Mart seçimlerinin sonuçlarıyla yeniden sahneye çıkmıştır. Bugüne kadar sendikal mücadeleyi ideolojik çatışmaların zemini kılanlar; çabalarımızla elde edilen kazanımları kendi kazanımları diye pazarlayanlar, emek hırsızlığı yapanlar, gerilime, yalan ve iftiraya bel bağlayanlar seçim sonuçları açıklanınca kendilerini göstermeye başladı. Bizim üyelerimizi işten çıkarma ve sürgün etme tehdidiyle kendi sendikalarına geçmeye zorlayanlar bu yaptıkları usulsüzlüğü sendikalarının utanç saflarına eklendiğini unutmasınlar.” 

Geri adım atmayacağız

Yapılan baskı ve tehditlerin hiçbir yerde karşılığı olmadığını söyleyen Uslu, şöyle devam etti: “Üyelerimizin sendikal hak ve özgürlüklerine yönelik yapılan bu saldırılar, anayasamız başta olmak üzere 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine ve ILO Sözleşmelerine aykırıdır. Ulusal ve Uluslararası mevzuatta belirtilen ve koruma altına alınan sendikal hakların kullanılmasını hiçbir şekilde engellenemez. Üyelerimize baskıyla sendikalarını değiştirmeye zorlayanlara ve üyelerimizin ekmeği ile oynamaya kalkanları açık ve net bir şekilde uyarıyoruz. Bu baskı ve tehditler karşısında geri adım atmayacağız. Kendini hukukun üstünde gören baskıcılarla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı ilan ediyorum.” 

İşte o belediyeler

Bem-Bir-Sen üyesi oldukları için CHP yönetimi tarafından tehdit ve baskıyla istifa ettirilen işçiler ve çalıştıkları belediyeler ise şöyle:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Antalya Büyükşehir: 900 işçi

-Ankara Büyükşehir: 300 işçi

-Elmadağ Belediye: 50 işçi

-Küçükçekmece Belediyesi: 400 işçi

-Esenyurt Belediyesi: 200 işçi

-Kütahya Belediyesi: 130 işçi

-Kastamonu Belediyesi: 100 işçi

-Bozüyük Belediyesi: 50 işçi

-Taşköprü Belediyesi: 30 işçi

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23