• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'li belediye batıyor! Toplam borç katlandı, taşınmazlara haciz geldi

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
CHP'li belediye batıyor! Toplam borç katlandı, taşınmazlara haciz geldi

Urla Belediyesi’ne bağlı Urla İmar Ltd. Şti.’nin 2024 yılı faaliyet raporuna göre şirket yılı 1 milyon 162 bin TL zararla kapattı. Taşınmazların tapu devri tamamlanmadı. Aynı zamanda 53 mülk ise SGK haczi altında bulunuyor.

Urla Belediyesi’ne bağlı Urla İmar Ltd. Şti.’nin 2024 faaliyet raporuna göre şirket yılı 1 milyon 162 bin TL zararla kapattı. Rapora yansıyan bilgilere göre bazı taşınmazlara SGK tarafından haciz konduğu ve tapu devirlerinin tamamlanmadığı öne sürüldü.

Belediye iştiraki 1 milyon 162 bin TL zarar açıkladı

Urla Belediyesi’nin iştiraki konumundaki Urla İmar Turizm Teknik Hizmetler Ltd. Şti., 2024 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Rapora göre şirket, yılı 1 milyon 162 bin TL zarar ile tamamladı. 2023 yılında yaklaşık 280 bin TL zarar eden şirketin, bir yıl içinde zararı yaklaşık dört katına çıktı.

Tapu devri yapılmayan taşınmazlar iddiası

Raporda yer alan bilgilere göre, geçmiş dönemlerde satışı yapılmış veya borcu tamamlanmış bazı taşınmazların tapu devirlerinin henüz gerçekleşmediği öne sürüldü.

2024 sonu itibarıyla 7 adet pazar tezgahının tapu devrinin yapılmadığı, ayrıca borcu devam eden 1 kapalı stand ve 1 pazar tezgahının da hala belediyeye devredilmediği öğrenildi.

53 taşınmazın tamamı SGK haczi altında

Faaliyet raporuna yansıyan bilgilere göre, şirkete ait toplam 53 bağımsız bölümün tamamının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hacizli olduğu belirtildi. Hacizli taşınmazların listesinde şunlar yer aldı:

33 pazar tezgahı, 11 kapalı stand, 9 dükkân (22 m² ve 29 m² alanlı)

Toplam değeri 3 milyon 150 bin TL

İzmir Ticaret Odası’nın 2021’de belirlediği rayiç bedellere göre bu mülklerin toplam değeri yaklaşık 3 milyon 150 bin TL olarak hesaplandı.

Kaynak: Son Mühür

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet

inanın batık halde bile olsa chp liler izmirliler gibi oy verir. chp liler için hizmetin önemi yoktur. yaşasın kör ideoloji

Mehmet

Neden? Çünkü alması gereken yardımı alamıyor hükümetten, kendi yağı ile kavrulmaya çalışıyor. Gün gelip hükümet değişince bu millet hizmet nedir o zaman anlayacak. Gün gelip de imkanlar olması gereken yerlere kullanıldığında, kendi hakkını sanki sadaka veriliyormuş gibi değil, göğsünü gere gele alacak bu millet. Ama o günlerin gelebilmesi için önce bu milletin, yüce Allah'ın bahşettiği "beyni" kullanması gerekiyor. Neyin doğru olduğunu, neyin yanlış olduğunu ve hepsinden önemlisi gerçekte kimin doğrucu, kimin yalancı olduğunu anlaması gerekiyor. Açılım lafı altında, Habur'da sınır kapısında mahkemeler kurup Mehmetçik katili teröristleri salan kişilerin CHP olmadığını, kendi oy verdiği kişiler olduğunu kabul etmesi gerekiyor bu milletin. İşte o zaman Türkiye gerçekten ayağa kalkacak ve adım atmaya başlayacak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23