• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'li Abdullatif Şener'den skandal talep!

Yeniakit Publisher
2019-12-11 14:06:00 - 2019-12-11 14:07:52
CHP'li Abdullatif Şener'den skandal talep!

CHP'li Abdüllatif Şener, savunma sanayisindeki tüm ana firmaların devletleştirilmesi gerektiğini savundu.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Meclis Genel Kurulu'nda hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

Terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri'ne büyük güç katan İHA ve SİHA'ların üretiminin özel sektörde olmasını yanlış bulan Şener, Baykar dahil tüm ana firmaların devletleştirilmesi gerektiğini söyledi.

"Yoksa bu ülke başını savaştan çıkaramaz"

CHP'li Abdüllatif Şener, "Bayraktar'ların İHA'larıyla ilgili firması da dahil savunma sanayiyle ilgili tüm ana firmaların devletleştirilmesi lazım. Yoksa, bu ülke başını savaştan çıkaramaz. İnsanlığın en büyük tutkularından biri kar tutkusudur. Şimdiden uyarıyorum." ifadelerini kullandı.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, şöyle konuştu: "Geçenlerde bir rakam yayınlandı. Çin hariç, dünyanın 100 silah üreticisi firmanın yarısı Amerika'ya ait. Bu 100 şirketin 2018 geliri, 420 milyar dolardır. En büyük 15 silah üreticisinin geliri ise 245 milyar dolardır. Bunlar sadece üretici gelirleri.

Böylesine devasa rakamlar içerisinde, sadece 2 Türk firması vardır. Bunlarda 54. sırada ASELSAN vardır, 84. sırada ise TAI vardır.

Şunu herkesin bilmesi lazım. Dünyada savaşarı kim çıkarır. En bilineni silah sektörüdür. Bu silahlanma yarışı ne kadar genişlerse, o kadar çok savaşları tetikleyen merkezler ortaya çıkmaktadır.

"Tüm ana firmaların devletleştirilmesi lazım"

Türkiye'nin konumunu değerlendirmek istiyorum. Şu anda, hükümetin izlediğ milli savunma sanayii politikaları topyekün yanlıştır. Türkiye'ye zarar verecek niteliktedir. Bakın tank palet fabrikasının, yandaşlara peşkeş çekilmesi yanlıştır.

Özel sektör bağlantılı, özel sektör bağlantılı olmaktan da öte doğrudan Cumhurbaşkanı'nın bu ülke adına karar verme yetkisine sahip bir ismin akrabalarının silah sanayiine girmesi bu ülke için bir felakettir.

Bayraktar'ların İHA'larıyla ilgili firması da dahil savunma sanayiyle ilgili tüm ana firmaların devletleştirilmesi lazım. Yoksa, bu ülke başını savaştan çıkaramaz. İnsanlığın en büyük tutkularından biri kar tutkusudur. Şimdiden uyarıyorum."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Başçavuş

Bu zat biz gemi uçak kara arclari yapmayalım diyor peki nereden alacağız ABD den oda zaten yeni hiç silah vemeyecek üstelik terörle mücadelede kullanamazsin diyecek ve seni bitirecek Allah bizleri bu ve bu gibi vekillerden tez zamanda kurtarsın Aminnnnnnnn

GENÇTÜRK

Savunma sanayii alanında faaliyet gösteren özel sektör firmalarını devletleştirirsek bir daha bu alanda bir firma gorebilirmiyiz. Kim bir daha savunma sanayii alanına yatırım alanına yapar.. Amerikadaki dev silâh sanayi şirketleri nın hepsi özel. Devlet ve millet düşmanı milletvekili mecliste istemiyoruz.Milletvekilliginden aldığın ve alacağın her kuruş haram zıkkım olsun. Boğazına düğümlensin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23