• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP süzme faşist bir partidir!

Yeniakit Publisher
2021-02-25 09:09:00 - 2021-02-25 09:11:01
CHP süzme faşist bir partidir!

PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ittifak kuran, terör örgütleri ile kol kola yürüyen, teröristlerin avukatlığını yapmaktan dahi çekinmeyen CHP yönetiminin, son olarak Gara katliamından şahsını sorumlu tutmasına tepki gösteren Erdoğan, “CHP istismarını yaptığı demokrasinin d’sinden bile nasibini almamış, süzme faşist bir partidir” dedi.

 Yeni Akit  TBMM 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gerçekleştirdiği konuşmada, 3 yıl önce, 21 Şubat 2018’de, 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurdukları Cumhur İttifakı’nı, TBMM’ye verdikleri bir kanun teklifiyle hukuki zemine kavuşturma yolunda ilk adımı attıklarını hatırlattı. Cumhur İttifakı’nın, Türk siyasi hayatının sadece en başarılı değil aynı zamanda en ilkeli, onurlu ve hasbi ittifakı olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası çerçevesinde oluşturduğumuz anlayış birliğinin, Türkiye’nin uluslararası alanda yürüttüğü tarihi mücadelenin başarısında çok büyük katkısı vardır” dedi. Terörle mücadeleden ekonomik tuzaklara kadar nice saldırıyı da Cumhur İttifakı’nın bu güçlü zemininde karşılayıp boşa çıkardıklarını dile getiren Erdoğan, “Cumhur İttifakı’na karşı CHP’nin lokomotifliğinde kurulan yapının terörle mücadele başta olmak üzere yaşanan her hadisede tel tel dökülmesi, oturduğu zeminin çürüklüğünden kaynaklanıyor. CHP, bir yanına terör örgütünün güdümündeki partiyi, diğer yanına yerli ve milli hassasiyetlerini koruduğunu umut ettiğimiz bir başka yapıyı alarak, ortaya da kimi bulursa doldurarak, kendince bir siyaset terazisi kurdu. Bu zoraki ittifakın içinde, ülkenin bütünlüğü konusunda fikir birliğine rastlayamazsınız” şeklinde konuştu.

CHP’nin içinde demokrasi yoktur

 “Millet tek parti devrinden beri CHP’nin ciğerini biliyor. CHP’nin içinde demokrasi yoktur” diyen Erdoğan eleştirilerini şöyle sürdürdü: Çünkü CHP sadece lafını ettiği, istismarını yaptığı demokrasinin d’sinden bile nasibini almamış, süzme faşist bir partidir. CHP’nin içinde kalkınma yoktur. Çünkü CHP halkın derdine derman olacak, aşına, ekmeğine, işine yarayacak hiçbir işe yanaşmaz zaten öyle bir müktesebatı da bulunmuyor. CHP’nin içinde adalet yoktur. Çünkü CHP sırtını dayadığı vesayetçilerin, darbecilerin hukukundan başka hukuk tanımaz. CHP’nin içinde milli ve yerli hassasiyet yoktur. Çünkü CHP siyasetteki duruşunu ülkesine veya halkına göre değil, önüne konulan senaryolara göre belirler. CHP’nin içinde sürekli istismarını yaptığı değerlerin hiçbiri yoktur. Çünkü CHP kendi içindeki taciz, tecavüz, hırsızlık, arsızlık vukuatlarıyla bile yüzleşemeyecek kadar kibir bataklığına saplanmıştır. CHP’nin içinde ideal de yoktur. Çünkü bu partide insanlar gayretleri veya birikimleriyle değil, cari yapıya olan uyum yeteneklerine göre konumlandırılır. Sadece bireysel hedefleri için çalışır. Velhasıl aslında CHP hakiki bir siyasi parti olmaktan çıkıp heyula haline dönüşmüş amorf bir yapıdır. Ülkemizin de milletimizin de vaktini ve enerjisini heba etmese, elbette CHP’nin bu hali bizi zerre kadar ilgilendirmez. Ama mesele memleket meselesi, mesele millet meselesi olunca bunları görmezden gelme hakkımız olamaz. Buradan Gazi’nin mirasına hürmeten CHP’ye gönül vermiş veya herhangi bir sebeple oy tercihini ondan yana kullanan vatandaşlarıma sesleniyorum: Görüldüğü gibi CHP kayıp bir partidir. Bu kayıp, sadece siyasetin değil, tüm ülkenin kaybıdır. Hiç uzağa gitmeye gerek yok, sadece geçtiğimiz günlerde yağan karın ardından CHP’li belediyelerin yönetimindeki şehirlerimizde yaşanan manzaralar bile tek başına bu gerçeği göstermeye yeterlidir.”

Teröristle beraber yürüdünüz

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: ‘Geçtiğimiz günlerde Gara’da masum 13 insanımızın katledilmesi bile bunları utandırmaya yetmemiştir. Öyle utanmazlar ki onu bile benim üzerime yıkmaya çalışıyor. 5 yıl 6 yıl bizim bu insanlarımızı kaçıranlar kim? Ve biz bu süre içerisinde dağ demedik, taş demedik ve bunun mücadelesini verdik. Bakanlarımızı gönderdik. Makamınızda gelip size her şeyi anlattılar. Bu kadar açık, şeffaf her şey ortaya konurken siz ne yüzsüzsünüz ki bu kadar çalışmadan sonra hala saldırıyorsunuz. Bilesiniz ki bu Cumhur İttifakı ve AK Parti iktidarı bu yolda inanarak, sizin kol gerdiğiniz teröristleri inlerinde bitire bitire devam edecektir.’ ‘Bu katliamın suçunu bize yıkacak kadar alçaldılar, alçaklaştılar’ ifadelerini kullanan Erdoğan şöyle devam etti: “Bunların cibilliyeti bozuk. Teröristlerle beraber yürüdünüz. PKK’dan FETÖ’ye her çeşit teröristi savunmak için il başkanlarına kadar seferber olan siz değil misiniz? Sınır ötesi harekatlarımızı eleştiren, gidemezsiniz diye demeçler veren siz değil misiniz? Terör örgütü olarak görmüyoruz diyen (YPG’yi) siz değil misiniz? Gara konusu ülkemizde kimin nerede durduğunu göstermesi bakımından turnusol olmuştur. İşte geçen gün İzmir’deydik. Bir asır önce İzmir’de başlayan işgalin benzerini bugün hüsrana uğratacak ve hak ettikleri dersi vereceğiz. Terörle mücadelede kararlığımız sadece içimizdekileri değil. Dışarıdakileri de rahatsız ediyor. Bir kez daha tekrar ediyorum.  Bu harekâtlar hem meşru hakkımız hem de insani görevimizdir. Gerekirse kaynağına kadar inerek temizlemek bizim görevimiz. Kardeşlerimizin de iyi ve kötü gününde yanında olmaya devam edeceğiz. Durmayacağız.”

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Putsavar

Kripto kafirleri ifşah ermeliyiz. Onlar asla türk olamaz

isimsiz

demokrasi bizim için bir amaç değil,bir araçtır,yeri geldiğinde inmesini biliriz kişi demokrasi abidesi oldu,me güzel hayat balık hafızalılar unutmuştur tabi bunu akit yayınlarsa,yada makaslanmazsa
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23