• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP, HDP'nin kuyruğuna takıldı! Tezkereye hayır oyu verdiler!

Yeniakit Publisher
2022-06-22 08:25:00 -
CHP, HDP'nin kuyruğuna takıldı! Tezkereye hayır oyu verdiler!

Libya tezkeresine CHP ve HDP ‘Hayır' dedi. Libya'daki Türk askerinin görev süresini 18 ay daha uzatılmasına ilişkin tezkere TBMM'de kabul edildi. CHP ve HDP'li milletvekilleri tezkereye ‘hayır' oyu verdi.

Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 2 Temmuz 2022'den itibaren 18 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan tezkerede, "Türkiye ile Libya arasında imzalanan ve yürürlüğe giren Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası ile daha da gelişen iki ülke arasındaki tarihi, siyasi ve ekonomik köklü ilişkiler dikkate alındığında, Libya'da ateşkes ve siyasi diyalog sürecinin devamı ile bu sürecin sonucunda barışın tesisi ve istikrarın sağlanması Türkiye açısından büyük önemi haizdir" ifadelerine yer verildi.

Tezkere üzerinde İYİ Partili Adnan Sezgin, yurtdışında görevde bulunan Mehmetçiğin moral gücünü korumasını önemsediklerini belirterek "Tezkereye 'evet' diyeceğiz. Evet dememizin bir nedeni de, Yunanistan ile mevcut gerilimi göz önünde bulundurmamızın da bir neticesidir. Bunların iç politika arayışlarına indirgenmesi çok sakıncalıdır" dedi.

HDP'den seçim iddiası

CHP'li Utku Çakırözer de, bu tezkerenin, Türk askerini Libya çöllerinde savaşmak üzere gönderecek bir savaş tezkeresi olduğunu savundu. Konuşmaların ardından yapılan oylamada tezkere kabul edildi.

CHP ve HDP tezkereye 'hayır' oyu verdi. AK Parti Milletvekili Hasan Çilez, Libya tezkeresine "hayır" oyu veren HDP ve CHP'nin tutumlarının kendilerini şaşırtmadığını söyledi, Atatürk'ün 1911 yılında Osmanlı subayı olarak Libya cephesindeyken yazdığı mektubu okudu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Doğruya Doğru

Ey CHP Vatandaş olarak HDP ile birlik olup Libya tezkeresine Hayır oyu vermenizi bir kenara yazdık günü gelince suratınıza çarpılacak

Adil

Vatan hainleri ile beraber olanlarda haindir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23