• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cemil Çiçek’ten Bülent Arınç açıklaması: Doğru değil

Yeniakit Publisher
2020-11-24 02:16:00 - 2020-11-24 02:26:45

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın Kavala ve Demirtaş’ın tahliye edilmesine yönelik sözlerini eleştiren Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek “Görülmekte olan davayla ilgili konuşma yapmasının adil yargılama açısından doğru değil.” yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın Kavala ve Demirtaş’ın tahliye edilmesine yönelik sözlerine eleştiri geldi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek Habertürk canlı yayınına telefona bağlanarak şunları söyledi:

459 yıldır bu toplumda bir adalet arayışı var. Devlete güven yargıya güvendir. 2020’de bile adalet konularını konuşuyoruz. Belli ki bir talep var. Ak Parti olarak bir sürü yasa çıkardık. Temel yasaların çoğunu değiştirdik. Biz olabildiği kadar AB normlarını hukukumuza naklettik. Buna rağmen hala Türkiye’de yargı konuşuluyor. Yargı reformu özü itibariyle insan reformudur. Benim söylediğim bundan ibarettir. Mesela en çok tartışılan konulardan birisi de uzun tutukluluk halleridir. Demek ki bununla ilgili sorun var.

İkincisi… Şimdi görülmekte olan davayla ilgili konuşmalar yaptığınızda anda bu tartışmadan çıkar. Ben bunu doğru bulmadım. Görülmekte olan davayla ilgili konuşma yapmasının adil yargılama açısından doğru olmadığını söylüyorum. Bugün Bülent Bey’in bir konuşması olur yarın başkasının olur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kayserili

Arınç kafayı sıyırmış yada hain birisi bu adamı partiden ve devletten uzak tutun arınçtan gelecek hayır kendinin olsun

Güney Doğulu

Haa.. Haaa.. Cemil Çiçek çok ölçülü konuşmuş.. Hangi Bülent Bey??? PKK ve Soros ve FETÖ'nün sözcüsü... Görüyor halk ortalıkta...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23