• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çağrı yaptılar! 'Direnişi artırın'

Yeniakit Publisher
2021-11-25 22:28:00 -
Çağrı yaptılar! 'Direnişi artırın'

Hamas, işgalci İsrail'in inşa ettiği Yahudi yerleşim birimleri ile mücadele etmek için Filistin direnişinin artırılması çağrısında bulundu.

Hamas, işgalci İsrail'in inşa ettiği Yahudi yerleşim birimleri ile mücadele etmek için Filistin direnişinin artırılması çağrısı yaptı.

İşgalci İsrail'in, Filistin'in başkenti Kudüs yakınlarında atıl durumda bekleyen Uluslararası Kudüs (Atarot) Havalimanı çevresinde yasa dışı büyük bir Yahudi yerleşim yeri inşasını onaylamasının ardından Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, yazılı açıklama yaptı.

Kanu, "İşgalcileri Kudüs'te yeni yerleşim birimleri inşa etme kararından geri adım atmaya zorlamak için, Filistin direnişinin tüm biçimlerini tırmandırarak mücadele edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Kudüs Havalimanı arazisine büyük bir yerleşim birimi inşa etme kararını, "bu topraklara on yıllardır yapılan en tehlikeli saldırı" olarak nitelendiren Kanu, bu kararın Kudüs'teki Filistin varlığını hedef aldığını ve kentin çehresini değiştirmeyi amaçladığını belirtti.

Kanu, şunları kaydetti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Filistin halkı, İsrail'in işlediği suçları ve yerleşim birimlerinin genişletilmesini durdurmak için Siyonistlerle mücadele etmeye devam edecektir."

İşgalci İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi dün Kudüs yakınlarında bulunan ve 2000'lerin başındaki İkinci İntifada'dan bugüne atıl durumda bekleyen Uluslararası Kudüs Havalimanı çevresinde 10 bin haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşası için onay vermişti.

İşgalci İsrail söz konusu yasa dışı yerleşim yeri için geçmişte girişimde bulunmuş ancak uluslararası baskı karşısında geri adım atmıştı.

İsrailli sivil toplum örgütü Barış Şimdi (Peace Now), Kudüs yakınlarındaki yerleşim yerine ilişkin 'İsrail'in havalimanı bölgesini kamu arazisi olarak saydığını' ancak bu toprakların bir kısmının Filistinlilerin özel mülkü olduğuna dikkat çekmişti.

Terörist İsrail'in 1967'de işgal ettiği Kudüs ve Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 450 bini Batı Şeria'da 150 bin kadarı Doğu Kudüs'te olmak üzere yaklaşık 600 bin Yahudi yerleşimci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Metin

Yıllardır direniyorsunuz direne direne filistini kaybediyorsunuz siz işçi değilsinizki grev edesiniz savaşacaksınız

ramses

ALLH ın lanetlediği ortadoğuya gelmeyin diye uyardığı bu lanetli kavim ,cinayetlerinin ve işgalin bedelini ödüyecek ;tüm filistin direniş örgütleri birleşip bu ,fason devleti bu coğrafyadan atmadan ortadoğuya huzur gelmicek1
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23