• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu kez doktor ve hemşireler dolandırıldı! Aman bu vaade kanmayın!

Yeniakit Publisher
2022-09-22 20:25:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Bu kez doktor ve hemşireler dolandırıldı! Aman bu vaade kanmayın!

Almanya'da iş ümidiyle bir firmaya başvuran onlarca doktor ve hemşire dolandırıldı. Tezgahın ortaya çıkmasıyla da firma sahibi Almanya'da gözaltına alındı.

Bir firma, doktor ve hemşirelere Almanca eğitimi, evrakların tercümesi, uçak bileti, oturma izni ve iş garantisi vadetti.

Sağlık çalışanlarının dil eğitimi başladıktan bir süre sonra firma sahibi, Almanya'da sigorta dolandırıcılığından gözaltına alındı.

İş garantisi verilen firmaya ait bakımevinin de hizmetine son verildi.

Onlarca doktor ve hemşire bu durumdan dolayı mağdur oldu…

Hala başvuru alınıyor

Firma hala başvuruları almaya devam ederken, mağdur hemşirelerden Metehan Uğur Aynal, NTV’ye konuştu.

Firmaya ilk başta 4 bin 500 euro ödediklerini söyleyen Aynal, Almanya'daki masraf ve sınav ücreti adı altında 1.150 euro daha verdiklerini dile getirdi.

Kredi çekmek zorunda kaldılar

Senet de imzalatan firmanın parasını ödeyebilmek için Aynal ve babası, 36 ay vade ile kredi bile çekti.

Aynal, derslere daha fazla odaklanabilmek için işinden de istifa ettiğini açıkladı ve yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Hayallerimizden olduk”

“Hem işimizden hem de cebimizdeki paradan olduk. Bir de hayallerimizden olduk. Ücret iadesiyle ilgili görüşmeye gittiğimizde de sözleşmeyi feshettikten sonra ödemeleri yapacaklarını söylediler. Aradan bir ay geçti, ben paramızı alamayacağımızı anlayınca savcılığa suç duyurusunda bulundum. Şu an Almanya ve Türkiye mağdurlarının bin kişiyi aştığını tahmin etmekteyiz.”

“Paraya ihtiyacımız var”

Hakan Pehlivan da firmanın mağdur ettiği hemşirelerden biri…

Pehlivan, “Bir yakınıma döviz olarak borçlandım. Başka kurslara başvurmamız için paraya ihtiyacımız var. Bu da şu anda mümkün değil.” dedi.

54 ayrı suçla suçlanıyor

Türkiye'de televizyon programlarına katılarak tanıtımını yapan, Almanya'da gözaltına alınan firma sahibi 54 ayrı suçla suçlanıyor.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mustafaca

burada aldığınız 40.000 tl neyinize yetmedi pardon da .. 

Murat ben

Eeee akıllı ol, almanyaya pirince giderkene evdeki bulgurdan olursun!  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23