• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu da Avrupa'nın 'Vefa'sı! 92 yaşındaki kadından skandal istek

Yeniakit Publisher
2020-04-07 17:01:00 -
Bu da Avrupa'nın 'Vefa'sı! 92 yaşındaki kadından skandal istek

İsveç'te kalp rahatsızlığı olan 92 yaşındaki kadın, koronavirüs salgınında alışveriş için markete gitmek zorunda. Hedman'ın yaşadığı Sundsvall Belediyesi, poşetlerin taşınması için kendisinden yaklaşık 370 İsveç Kronu (250 TL) talep etti. Yaptığı alışveriş ücretinin belediyenin taşıma tarifesi birlikte iki katına çıkacağını söyleyen Hedman "Bayan görevliyle konuştum, 'evet, fiyat bu' dedi. Ben 'de O zaman ben aç kalırım' diye cevap verdim" diyerek belediyeden şikayetçi oldu.

İsveç'in Sundsvall kentinde yaşayan 92 yaşındaki Kerstin Hedman, kalp problemleri sebebiyle yeni tip koronavirüs salgınında risk grubunda bulunuyor. Tek başına bir dairede yaşayan Hedman’a yardım edebilecek biri yok ve yaşlı kadın ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişe gitmek zorunda. Pandemiye rağmen sokağa çıkan ve markete giden Hedman yetkililerin kendisine yardımcı olmamasından şikayetçi.

Alışveriş başına 250 TL

İsveç kanalı SVT'de yayınlanan haberde, 92 yaşındaki kadın, Sundsvall Belediyesinin para karşılığı ev hizmetlerine yardımcı olunduğunu ancak ücretlerin pahalı olduğunu söylüyor. İsveç'te vatandaşlar, tek seferde yaptıkları alışverişin torbasının taşınması için belediye yetkililerine 370 İsveç Kron (250 TL) ödemek zorunda. Her aileye haftada bir kez verilen bu hizmet için İsveçliler ayda 1475 Kron ödüyor.

"O zaman ben aç kalırım"

Hedman, "Bayan görevliyle konuştum, 'evet, fiyat bu' dedi. Ben 'de O zaman ben aç kalırım' diye cevap verdim" dedi.

"Tarife sabit"

Sundsvall belediyesinin kuralları olduğunu ve sabit bir tarifeleri olduğunu söyleyen Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdür Vekili Annika Backström ise Hedman'a başka çözümler bulmaya çalıştıklarını söylüyor. Kendisine yardım edecek kimsenin olmadığını, marketlerin internet üzerinden sipariş aldığını ve evlere servisi olduğunu söyleyen Hedman, "Bunun için bilgisayar gerekli ve benim bir bilgisayarım yok" diyor.

Türkiye'deki 'Vefa' kimsede yok

İçişleri Bakanlığınca, 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın evlerinden dışarı çıkmalarının yasaklanması sonrasında, temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere, il ve ilçelerimizde faaliyete geçen Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonunda faaliyetlerimiz kesintisiz sürüyor. Kaymakamlıkların koordinasyonunda oluşturulan, İlçe Vefa Sosyal Destek Grubunda görevli polis, jandarma, zabıta, AFAD, Kızılay ve gönüllü sivil toplum kuruluş çalışanlarınca vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları ivedilikle karşılanıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

dr gökhan çelik kvc

REİSİM BİZ SENİN HAKKINI NASIL ÖDEYECEĞİZ

Ayten

Aha işte kanıt ortada battı bitti Avrupa.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23