• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bir tweet attı, devreleri yaktı! Şehir efsaneli muhalefet!

Yeniakit Publisher
2019-12-14 12:03:00 -
Bir tweet attı, devreleri yaktı! Şehir efsaneli muhalefet!

CHP'li Gaye Usluer, "Kombi harıl harıl çalışıyor. Hava eskisinden soğuk değil. Evlerimiz ısınamıyor. doğalgaza ne yaptınız? Bu işin hilesi nedir?" diye tweet atınca mühendisler adeta devreleri yaktı. "Fitne olsun da ne olursa olsun" mantığıyla devleti doğalgazda hile yapmakla suçlayan CHP'liye cevap gecikmedi: "Şehir efsanesi!"

Orhan Aysezen   yeniakit.com.tr  Çeşitli basın kuruluşlarına görüş açıklamak durumunda kalan mühendisler, konutun 'alt ve üst dairelerinin ısıtılmasına' ve binadaki ısı yalıtımın önemine dikkat çekti. Mühendisler, doğalgazın kalorifik değerinin her gün ölçüldüğünü, bunun ısınmanın faturaya yansıması açısından bir anlam taşıdığını doğalgazda hile yapılmasının zor olduğunu belirtti.

Şehir efsanesiyle muhalefet!

Bu arada Hürriyet'in haberine göre ESGAZ Genel Müdür Yardımcısı Ceyhan, doğalgaza hava basılması tartışmasının şehir efsanesi olduğunu ve yıllardır konuşulduğunu belirterek, bunun mümkün olmadığını söyledi.

Hileli gaz yanmaz

Doğalgazın Rusya’dan, Azerbaycan’dan BOTAŞ kontrolünde borularla getirildiğini belirten Ceyhan, “Yurtdışından yüksek basınçla gelen gaz şehrin girişindeki ünitelerde basıncı düşürülerek şehre veriliyor. Arada hava basmak imkansız. Biz belli bir standart ve mevzuata göre basıncını şehre dağıtmak için düşürüyoruz. İstasyon yapılırken de yine BOTAŞ ve EPDK kontrolündeydi. Diyelim ki hile oldu hava basıldı, o zaman da Doğalgaz yanmaz.” diye konuştu.

Tüm bu açıklamalardan sonra CHP'li Usluer, ısrarını sürdürerek bu kez de bir ticari sır olan doğalgazın kalorifik değerinin açıklanmasını istedi. Usluer, twitterdan paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Kombi harıl harıl çalışıyor. Hava eskisinden soğuk değil. Evlerimiz ısınamıyor. doğalgaza ne yaptınız? Bu işin hilesi nedir?"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

iskender1a*

 cevabımdır ! Birgün gelecek mutlaka hesabını soracağı z, unutma ! iftiracı bozguncu.

irfan balcı

ULAN İŞİNİZ GÜCÜNÜZ FİTNE
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23