• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bıldırcın etinin sağlığa faydaları nelerdir?

Bıldırcın eti çok yaygın tüketilmese de içerdiği vitaminler açısından şaşırtıcı özellikleri olan gıdadır. Bıldırcının sağlığa faydaları nelerdir? İşte yanıtı…

Yeniakit Publisher
2020-09-16 21:58:00 - 2020-09-17 08:18:36
Bıldırcın etinin sağlığa faydaları nelerdir?

Bıldırcın eti yemek caiz midir? Öncelikle akıllarda bir endişeye mahal vermemek açısından Bıldırcın yenir mi? Bıldırcın eti caiz mi? sorusunun yanıtını verelim. İslam’a göre, leş yemeyen, avını pençesiyle yakalamayan kuşlar yenilir.

Bıldırcın kuşu türü helal olup, sağlık açısından insan hayatında büyük rol oynar. Aşağıda bıldırcın eti ile alakalı Kur’an-ı Kerim'de geçen ayetleri yer vereceğiz: 

Bıldırcın etinin, helal olduğuna dair fakihler görüş birliği içindedirler, bu canlının helâlliği Kur’an’da açıklanmış, diğerleri de Kur’an’ın “yiyiniz” dediği iyi ve temiz şeyler (Mâide, 5/1; Hac, 22/28, 30) mubah kapsamında ifade edilmiştir. 

”Üzerlerine bulutu da gölgelik yaptık ve onlara kudret helvası ve bıldırcın indirdik. “Size rızık olarak verdiğimiz şeylerin iyi ve temiz olanlarından yiyin” (dedik).” -BAKARA SURESİ, 57. AYET- 

Bu ayet ve bilgiler ışığında anlaşılmaktadır ki, bıldırcın etini tüketmek helal ve caizdir.

Bıldırcın etinin faydaları nedir?

Bıldırcın, Osmanlı saray mutfağının nadide besinlerinden biridir ve birçok faydası bulunmaktadır.

Bıldırcın eti içerdiği B1, B2, B6 vitaminleri, Niasin, mineral ve yağ asitleri ile Pantotenik asit kaynağıdır. Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası da, özellikle çocukların bağışıklık sistemine güçlendirerek katkıyı sağlar.

Bıldırcın eti kas ve eklem ağrısı yaşayanlara önerilir, romatizmaya bağlı ağrıların da iyileşmesine etki eder.

Böbrek sorunlarına yardımcı olarak özellikle kum ve taş düşürenlerin beslenme listesine güvenle ekleyebileceği besindir. Zira uzmanlar bıldırcın etinin böbrek fonksiyonlarını sağlıkla çalıştırdığını söylemektedir.

Bıldırcın eti protein ve vitamin açısından zengin bir yiyecektir. Özellikle de A ve E vitamini ihtiyacını karşılayarak vücut direncini ciddi ölçüde korur.

Bıldırcın eti ayrıca mevsim geçişlerinden etkilenmemek, kanserli hücrelere karşı güçlü kalmak için ölçülü şekilde tüketmek gerekir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı