• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beşiktaş çalkalanıyor! Fikret Orman’ın gizli sözleşmesi ortaya çıktı

Yeniakit Publisher
2020-07-22 12:20:00 -
Beşiktaş çalkalanıyor! Fikret Orman’ın gizli sözleşmesi ortaya çıktı

Beşiktaş'ta Vida'nın eski başkan Fikret Orman döneminde yaptığı sözleşmeyle ilgili gizli bilgiler ortaya çıktı. Hırvat savunmacıya alacaklarıyla ilgili, "Kâğıdı imzala, 625 bin Euro'luk alacağını 1 ay sonra ödeyeceğiz. Eğer ödeyemezsek 1 ay için sana 625 bin Euro daha; yani yüzde yüz faiz vereceğiz" denildiği ortaya çıktı. Bugün bankalar 250 Euro üstüne aylık yüzde 0.01 faiz veriyor. Orman yönetimi, bu sözleşmenin de şartlarını yine yerine getirmedi ve Vida da bugünkü yönetimden söz konusu parayı talep etti.

Beşiktaş'ın, 3 milyon 700 bin Euro ile yıllık en yüksek ücreti alan oyuncusu Domagoj Vida'nın, alacakları için bir sözleşme daha yaptığı ortaya çıktı. Bilindiği üzere geçen hafta, Vida'nın menajeri Uğur Avadan'ın 2 yıl önce 1 milyon 640 bin Euro'luk menajerlik ücreti anlaşması belirlenmişti.

Sözleşme Çebi yönetimince ortaya çıkarıldı

Söz konusu anlaşmaya göre; Avadan, Vida'yı Beşiktaş'a getirme karşılığında 1 milyon 640 bin Euro'luk sözleşme yaptı. Ancak; Fikret Orman yönetiminden 2 yıl boyunca alacaklarını talep etmeyen Avadan'ın sözleşmesi Çebi yönetimince ortaya çıkarıldı.

İnanılmaz bir sözleşme

Vida ile ilgili yeni bir olay daha gün yüzüne çıktı. Edinilen bilgiye göre; geçen senenin Mart ayında Fikret Orman yönetimi, Avrupa kupalarına katılım için gereken UEFA kâğıdını almak için oyuncularla görüşmeler yaptı. Siyah beyazlı yönetim, borçlu olduğu futbolculardan "Zamanı geçmiş alacağım yoktur" şeklinde temiz kâğıdı aldı. Bu isimlerden biri de Vida'ydı.

Hırvat oyuncu ile yapılan görüşmeler çetin geçti. Ve Orman yönetimi de, Vida'ya inanılmaz bir söz verdi. Hırvat savunmacıya, "Kâğıdı imzala, 625 bin Euro'luk alacağını 1 ay sonra ödeyeceğiz. Eğer ödeyemezsek 1 ay için sana 625 bin Euro daha; yani yüzde yüz faiz vereceğiz" dedi. Bugün bankalar 250 Euro üstüne aylık yüzde 0.01 faiz veriyor.

Sözler yine tutulmadı ve fatura

Bunun üzerine Vida, ayrı bir sözleşme daha yapılmasını istedi. Yönetim de "625 bin Euro'luk ödemenin yapılmaması halinde 1 ay için yüzde yüz faiz ödenecektir" şeklinde bir sözleşmeye imza koydu. Ancak Orman yönetimi, bu sözleşmenin de şartlarını yine yerine getirmedi ve Vida da bugünkü yönetimden söz konusu parayı talep etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yöneticiler şaşkınlık içinde

Ahmet Nur Çebi yönetimi, geçmiş döneme dair her gün ortaya çıkan yeni yeni borçlar karşısında ne yapacağını şaşırmış durumda. Yöneticiler, "Dünyanın neresinde böyle bir sözleşme var. Euro cinsinden dünyada kim kime yüzde yüz aylık faiz verir? Bu nasıl iş!" diyerek, şaşkınlıklarını dile getiriyor.

Bonservis bedeli ödenmedi ama...

Ocak 2018'de Beşiktaş'a 4.5 yıllık imza atan Vida için sözleşmesi bittiği için Dinamo Kiev'e bonservis bedeli ödenmedi. Fakat; Vida için 1.5 milyon Euro imza parası ödenirken kendisine de yıllık 3 milyon 700 bin Euro maaş verildi.

Vıda'nın gerçek maliyeti ne kadar?

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan 1 milyon 640 bin Euro'luk menajerlik bedeli de hesaplandığında, Vida'nın Beşiktaş'a toplam maliyeti 19 milyon 750 bin Euro. 625 bin liralık faiz cezası da konulduğunda fatura, 20 milyon 415 bin Euro'ya çıkıyor. Bugünkü kurla bunun karşılığı ise 160 milyon 250 bin lira!

Toplam maliyeti şöyle bir kez de özet tablo olarak görelim:

Vıda'nın maliyeti

Menajerlik ücreti: 1 milyon 640 bin Euro

İmza parası: 1 milyon 500 bin Euro

Vida'nın 4.5 yıllık maaşı: 16 milyon 650 bin Euro

Vida'ya taahhüt edilen faiz borcu: 625 bin Euro

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ZİHNİ korkmaz

Bu tür sözleşmeyi neye kime kimin aklıyla yapıp paralar nerde sorulunca ,eteklerin tutuşup kaçan.sen bjk ye iylikmi başkanlikmi hayırlı şermi ? Bu kulübün nasıl bir yönetim ve sorgulama yetkisizliyimi var .hesap vermeden kaç vay be kimleri ihya ediyorsun.bjk kulübü bankalara teminata bağlayıp vur kaç.ne güzel dünya .bütün bu pislikleri fikonun temizlemesi gerekir.

Hazar Ceyhun

Ortada keyfi davranışları önleyici yaptırımlar uygulanma ise kamunun parası böyle çar çır edilir,batıya peşkeş çekilir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23