Bel fıtığından kurtulmanın 2 doğal yolu kırkkilit ve ardıç: Yüzde 95’i veda ediyor! İbrahim Saraçoğlu diyor
İbrahim Saraçoğlu hocanın tarifiyle bel fıtığı artık bir sorun olmaktan çıkıyor. Kırkkilit otu kürü ve ardıç yağını kullanarak bel fıtığı ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Tedaviyi uygulayan insanların % 95’i oldukça memnun… Uygulayan veda ediyor. İbrahim Saraçoğlu açıkladı!
İbrahim Saraçoğlu hocanın tarifiyle bel fıtığı artık bir sorun olmaktan çıkıyor. Kırkkilit otu kürü ve ardıç yağını kullanarak bel fıtığı ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Tedaviyi uygulayan insanların %95’i oldukça memnun…
Bel fıtığı her yaş grubunun karşılaşabileceği problemlerden biridir. Bilindiği gibi omurgaların arasında bulunan kıkırdağın aşırı zorlanmasından dolayı yerinden kayması ile omurilik kanalı içerisine girmesi bacaklara gelen sinirlere ve omuriliğe baskı yaptığından kaynaklanan bir hastalıktır. Bilimdeki adı “herdi diskal”dir.
Çoğunlukla 30-60 yaş gurubunda bulunan kişilerde görülmektedir. Hareketsiz bir yaşam, fazla kilo, ani ve dengesiz hareket etmek, omurga fizyolojisine zarar veren hareketler, sigara gibi etkenler bel fıtığına neden olmaktadır.
Bel Fıtığından Korunmanın Yolları
Eğilerek yerden bir cisim almanız gerekiyorsa dizlerinizi kırıp ondan sonra yerdeki cismi almalıyız. Ağır yükleri taşımaktan uzak durmalı ve kontrolsüz hareketlerden kaçınmalıyız. Boyumuzdan daha yükseğe parmak uçlarında yükselip ulaşmaya çalışmamalıyız. Düzenli egzersizi kesinlikle yapmalıyız.
İbrahim Saraçoğlu’nun Bel Fıtığı Tedavi Kürler
Kür: Kırkkilit Otu (At Kuyruğu) Bitkisi
İki tutam kırkkilit otunu kireçsiz olan bir bardak su içerisine koyup beş dakikalığına kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ılımasını bekliyoruz. Ilıyan karışımı süzerek bir kaba alıyoruz. Yatağa yüzü koyun uzanıyor ve bir kişinin yardımıyla boyun bölgesinden kuyruk sokumu bölgesine kadar en az 15 kere sürüyoruz. Her defasında sürmeden önce beş parmağımızı kürün içerisine batırmayı unutmuyoruz.
Not: kullanılacak olan otun orman kenarlarında yetişmiş olmasına dikkat ediyoruz.
İkinci Gün
Kür: Ardıç Yağı
Ardıç yağını da ilk günkü uygulama şekliyle aynı olacak şekilde boyun bölgesinden kuyruk sokumu bölgesine kadar bir kişinin yardımıyla uyguluyoruz. Kullanılan ardıç yağının gerçek olduğundan emin olmalısınız.
DİĞER ÖNERİSİ!
İbrahim Saraçoğlu işaret etti: B12 eksikliğini tarihe gömüyor, kabızlığı bitiriyor! Yiyen gün boyu acıkmıyor, karnı dümdüz yapıyor
KOLESTEROLÜ DENGELİYOR
Lahana, kolesterol seviyelerini düşürebilecek ve kalp-damar hastalıkları riskini azaltabilecek bileşenler içeriyor. Lif, vücuttaki kötü kolesterolü azaltarak kalp sağlığını koruyabiliyor.
GÖZ SAĞLIĞI DOSTU
Lahanadaki A vitamini, göz sağlığı için önem taşıyor. A vitamini, göz sağlığını koruyan ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi göz hastalıklarının riskini azaltan antioksidan aktivite sağlayarak tüketenler için büyük avantaj oluşturuyor.
KİLO VERDİRİCİ ETKİYE SAHİP
Lahana, düşük kalorili bir sebze olduğu için kilo vermeye yardımcı oluyor. Diyetlerin aranan sebzelerinden olan lahana sayesinde hem uzun süre tokluk sağlanabiliyor hem de diyet nedeniyle doğabilecek vitamin eksiklikleri önleniyor. Düşük kalorisi ve yüksek lif içeriği, tokluk hissini artırarak kilo kontrolüne yardımcı oluyor.
Lahana, sağlık açısından birçok fayda sağlayabilen besleyici bir sebze olarak öne çıkıyor. Ancak, lahanaya alerjisi olan veya tiroid rahatsızlığı gibi sağlık sorunları olan kişilerin, tüketmeden önce bir doktora danışmaları önem taşıyor. Hamilelerin ve emziren annelerin de gaz problemleri ve diğer riskler nedeniyle bu kürü tüketmemesi öneriliyor.
LAHANADAN MAKSİMUM B12 NASIL ALINIR?
Lahanadan maksimum oranda B12 ve diğer B vitaminlerini almak için lahanayı fermentasyonu uğratmak gerekiyor. Lahanayı doğru şekilde fermente edebilmek için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu B12 için lahana kürünü öneriyor.
"B12-vitamini sadece hayvansal besinlerde bulunur ancak beyaz lahananın fermentasyonu sonucunda B12-vitamini bakımından zengin, ekşi tadı olan ferment-lahana oluşur. Bu özellikte neredeyse hiçbir bitkide yoktur." şeklindeki açıklaması ile lahananın ve kürün faydalarına dikkat çeken Saraçoğlu'nun tarifini yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyaç duyuluyor:
3-4 adet lahana yaprağı,
Yarım litre kaynar su
YAPILIŞ
Lahana yapraklarını güzelce yıkayıp dezenfekte ettikten sonra kaynar su içerisine atmak ve 15 dakika bekletmek gerekiyor.
Bekleme süresi sonrasında sabah-akşam soğuk veya sıcak olarak
tüketilebilen bu kür, B12 eksikliğini anında bitiriyor.
Lahanadan maksimum verim almak ve tüm minerallerini, posasını kullanmak için kaynar suda bekletme işlemi sonrası lahanaları blender'dan geçirip su içerisine karıştırmak da yeterli oluyor.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Karışımı 3 gün içtikten sonra muhakkak ara verin.
Herhangi bir alerjen durumunuz veya kronik rahatsızlığınızda hekiminize danışmadan kesinlikle tüketmeyiniz.