• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bebek giyiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Yeniakit Publisher
2018-05-25 19:38:00 - 2018-05-25 20:04:33
Bebek giyiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Cilt sağlığı açısından son derece önem arz eden kıyafetler, söz konusu bebekler olduğu zaman çok daha büyük bir anlam ifade etmektedir. Bebeklere kıyafet alırken, hassas ciltlerine zarar vermeyecek ve doğayla uyumlu kumaşlar seçmeye özen gösterilmelidir.

Yüzde yüz pamuktan üretilmeli

Yüzde yüz pamuktan üretilen kumaşlar ve bu kumaşlardan hazırlanan bebek giysileri, yeni doğan ürünlerinin en çok dikkat edilmesi gereken özelliklerinden biridir. Yüzde yüz pamuktan yapılmış kıyafetler, bebeğinizin cildine zarar vermeyeceği için özellikle bu tür kıyafetleri tercih etmelisiniz.

Sıkı ve rahatsız kıyafetlerden kaçınılmalı

Bebeğinizi sıkacak ve onu rahatsız edecek kıyafetlerden kaçınarak çocuğunuzun, içerisinde rahatça hareket edebileceği giysileri tercih etmelisiniz.

Yıkama talimatlarına özen gösterilmeli
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kıyafetlerin yıkanması esnasında her zaman özen gösterilmesi gereken bir konu olan yıkama talimatları, konu bebek giysileri olduğunda çok daha büyük bir önem arz eder. Bebeğinizin kıyafetlerinde sarkma, esneme ve çekme gibi tatsızlıkların yaşanmaması ve olası deformasyonların önüne geçebilmek için giysilerine yıkama talimatlarına uymaya özen göstermelisiniz.

Kıyafetlerin etiketleri rahatsız etmemeli

Satın aldığınız bebek giysilerinin özellikle iç kısmında bulunan etiketlerin bebeğinizi rahatsız etmediğinden emin olmalısınız. Özellikle ense bölümünde etiket bulunan kıyafetlerden kaçınmalısınız zira bebeğinizin hassas cildi bu etiketler yüzünden kolaylıkla tahriş olabilir.

Kıyafetler hava geçişini engellememeli

Bebeğinizi mevsimlerden bağımsız ve mümkünse organik bir şekilde giydirmeli; kıyafet seçimlerinizi yüzde 100 pamuk, boyasız ve kimyasal içermeden işlenmiş kumaşlardan yana yapmaya özen göstermelisiniz. Bebeğinizin giysilerinin hava geçişini engellemediğinden ve dikişlerinde sert iplik kullanılmadığından emin olmalısınız.

MynetKadın'dan alınmıştır

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23