• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başörtüsü yasakçısı baro başkanı hak ihlallerini anlattı! Hak ihlalini baro yaparsa ne yapacağız?

Yeniakit Publisher
2022-10-25 22:29:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et

İstanbul Baraso Başkanı Avukat Filiz Saraç, İstanbul Barosu'nun sürekli hak ihlalleri ile mücadele ettiğini söyledi. Oysa baro başörtüsü nedeniyle zulüm gören insanlara kulaklarını tıkamıştı.

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın programına konuk olan İstanbul Barosu Başkanı Avukat Filiz Saraç, İstanbul Barosu'nun hak ihlalleri nedeniyle mücadele ettiğini söyledi.

Saraç'ın açıklaması şöyle:

İstanbul Barosu dünyanın en eski bürolarından biri, hak ihlali nereden gelir. Gücü elinden bulundurandan gelir. İstanbul Barosu'nda hak ihlali dediğiniz zaman iktidarla bir tartışmaya giriyorsunuz. Bu kurumlar demokrasinin olmazsa olmaz kurumlardır. Bu ismi kaldırdığınız zaman Türkiye'ye zarar verirsiniz. Meslek örgütleri üzerinden bunlar böyle yapıyor demek yanlıştır.

Başörtüsü yasağı varken neredeydiniz?

Türkiye'de binlerce insan başörtüsü nedeniyle zulme uğrarken İstanbul Barosu ve yönetimi yasakçı zihniyetin yanında yer aldı. Ne dedilerse destekledi. Hatta başörtülü avukatları bile içlerine almamak için yapmadıklarını bırakmadılar.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Memur

KESINLIKLE DURUST DAVRANILMIYOR. 

Murat ben

Fetö zamanında yargı dahamı bağımsızdı?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23