• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Baskılar sebebiyle ülkesini terk etmişti: Özbek davetçi Türkiye'de gözaltına alındı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Baskılar sebebiyle ülkesini terk etmişti: Özbek davetçi Türkiye'de gözaltına alındı

Karşılaştığı baskılar sebebiyle ülkesini terk ederek Türkiye'ye yerleşen Özbek davetçi Fazliddin Parpiyev'in gözaltına alındığı bildirildi. Kamuoyu, Parpiyev'in biran önce bırakılması için yetkili makamlara çağrıda bulunuyor.

Geçtiğimiz yıllarda Özbekistan'da karşı karşıya kaldığı baskılar sebebiyle ülkeyi terk eden ve Türkiye'ye sığınan Özbek imam ve davetçi Fazliddin Parpiyev'in gözaltına alındığı bildirildi.

Yakınlarından alınan bilgilere göre Parpiyev, 15 Nisan tarihinde gece saatlerinde evinden gözaltına alındı.

Türk vatandaşlığı da bulunduğu ifade edilen Parpiyev'in gözaltına alındıktan sonra vatandaşlıktan çıkarılma ve Özbekistan'a iade edilmesi, iade edilmesi halinde hayati tehlikesinin olması karşısında, yetkililerin dikkatli hareket etmeleri çağrısında bulunuldu.

Parpiyev'in Özbekistan'a iade edildiği takdirde işkence ve kötü muameleyle karşı karşıya kalabileceği uyarısı yapılıyor.

Özbekistan'da tanınan bir davetçi olan Parpiyev, 2018 yılında ülkesindeki başörtüsü yasağına karşı çıkmış ve verdiği bir hutbede Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e bu konuda çağrı yapmıştı.

Bunun ardından Parpiyev görevden alınmış ve baskılara maruz kalmıştı. Söylediklerinden dolayı pişman olmadığını vurgulayan Parpiyev baskıların artması üzerine Türkiye'ye sığınmış, burada siyasi sığınmacı statüsü kazanarak daha sonra vatandaşlık almıştı.

Parpiyev, YouTube kanalı üzerinden Gazze'deki son durum ve Özbekistan'daki baskılar gibi konularda videolar yayınlıyordu.

Yakınları, Parpiyev'in vatandaşlıktan çıkarılma ve Özbekistan'a iade edilme riski bulunduğunu belirterek, Türkiye'deki insan hakları kuruluşlarına çağrıda bulundu. (mepanews)

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

K.g

Bu tür haber okuyunca sanki iktidarda chp var sanıyorum..ya bu mazlumlara niye sahip cikamiyoruz...hirlisı hirsizi gelir ulkemizde elini kolunu salliyarak gezer dolaşır,kimse tutuklamaz...ya bütun dunyanin düşmanliğı müslümanamı...Ak parti ikdatarında bunlarin olmasindan utaniyorum..İnşallah bu yanlıştan dönülür

ZÜLKARNEYN

Onlar rum kesimine elçilik atasınlar rum kesimimi ile birlikte olup Türkiye'ye cephe alsınlar sizde onlara şirinlik yapın. Ondan sonrada müslümanlardan oy isteyin. Ayıp değilmi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23