BAŞBAKAN YILDIRIM, LONDRA YOLUNDA, TERÖR ÖRGÜTÜNE SİLAH VEREN ABD’Yİ UYARDI:
İngiltere’ye ziyareti öncecinde basın toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin PKK/PYD’ye silah yardımı kararı alması ile ilgili, “PKK’ya doğrudan ve dolaylı yardım anlamına gelecek girişimleri kabul etmemiz söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.
YENİ AKİT / ANKARA
Somali” konulu yüksek düzeyli konferansa katılmak üzere İngiltere’nin başkenti Londra’ya hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı’ndan basın toplantısı düzenleyen Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin YPG’ye ağır silah yardımıyla ilgili, yaptığı açıklamada, terör örgütüne destekle bir başka terör örgütünün bitirilemeyeceğinin altını çizdi. “Türkiye’nin bu konudaki durumu çok net. Düşüncesinde herhangi bir kafa karışıklığı yoktur” diyen Yıldırım şöyle devam etti: “Türkiye bölgede PKK’nın bir başka terör örgütü DEAŞ’a karşı kullanılmasına karşıdır. Bunu net bir şekilde muhataplarımıza söyledik. Bir terör örgütü kullanarak başka terör örgütü yok edilemez. Sonra o terör örgütü de sizin başınıza bela olur. Bunu Amerika çok iyi şekilde bilmektedir” şeklinde konuştu.
HÂLÂ BİR İMKANINIZ VAR
Yıldırım, “Türkiye’nin PKK terör örgütü konusundaki hassasiyetinin en üst düzeyde dikkate alınması için hâlâ Amerikan yönetiminin elinde imkânlar olduğunu düşünüyoruz. Eğer aksi bir karar alırsa, bunun doğuracağı sonuçlar sadece Türkiye’yi bağlamaz, aynı zamanda Amerika için de olumsuz bir netice ortaya koyacaktır” diye konuştu.
Türkiye olarak Somali’ye yapılan yardım faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve gereken desteği verdiklerini vurgulayan Yıldırım, “Londra’daki konferans, esasen bu kapsamlı çalışmaların gözden geçirileceği ve bundan sonra alınacak tedbirleri kapsamaktadır. Konferansta uluslararası toplum ile Somali arasındaki işbirliği şekilleri ayrıntılı olarak ele alınacak, bugüne kadarki aşamalar gözden geçirilecek ve gelecek planlaması yapılacaktır. Somali’nin Türkiye nezdinde sahip olduğu müstesna bir yer var. Türkiye karşılık beklemeden Somali’de barışın, huzurun sağlanması için en fazla destek veren ülkeler arasındadır” ifadelerini kullandı.
“İŞİ GÜCÜ YOK DA CHP’YLE Mİ UĞRAŞACAK?”
Kemal Kılıçdaroğlu’nun “CHP’yi saray karıştırdı” yönündeki açıklamalarına da değinen Yıldırım, “Bizim böyle bir şey yapmaya ihtiyacımız yok. CHP’nin klasiğidir. Her seçimden sonra ‘kurultay, kurultay’ diye sesler yükselir. Bugün de aynısı olmuştur. İşi gücü yok da CHP’yle mi uğraşacak?” dedi.