Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Danışmanı Mesrur Barzani, referandum sonrası “Bağımsız Kürdistan”ı hemen ilan etmeyeceklerini söyledi.
Mesrur Barzani, Associated Press’e (AP) dün yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kürdistan Bölgesi referandumdan hemen sonra bağımsızlık ilan etmeyecektir. Belki de Irak çerçevesinde kalmaya çalışacaktır. Ancak Bağdatlı yetkililer, olur da Kürtler’e eşit gözle bakmayıp, Kürdistan Bölgesi’ni gözardı ederse, bu durumda Kürt yetkililere serzenişte bulunmamalı” dedi.
Referandumun Kürtler’in meşru hakkı olduğunu belirten Mesrur Barzani, “Haklı ve insani taleplerimiz için hep dünyanın uygun gördüğü zamanı bekleyemeyiz” ifadelerini kullandı.
Uluslararası toplumdan DAEŞ’le savaşta tüm dünyayı temsil eden Peşmerge Güçleri’ne mali destek çağrısında bulunan Mesrur Barzani, “Peşmerge Güçleri’nin bugüne kadar zor koşullarda ve ailelerine ekmek götüremeden savaştığını” belirtti.