• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Baklava tutkunları dikkat! İşte ağız tadı kaçıran hileler!

Yeniakit Publisher
2020-02-17 17:20:00 - 2020-02-17 17:22:50
Baklava tutkunları dikkat! İşte ağız tadı kaçıran hileler!

Baklava satın alırken bazı hilelere karşı dikkat edilmesi gerekiyor. Baklavaya karıştırılan bu hilelerin sağlığı ciddi şekilde tehdit edebileceği belirtiliyor.

 Ülkemizin dünyaca ünlü lezzeti olan baklavayı daha ucuza mal etmek için, bazı üreticilerin hileye başvurduğu görülüyor.

Kurumların gerçekleştirdiği denetimlere rağmen bazı işletmeler, maliyeti düşürmek için baklava üretiminde sağlığı tehdit eden malzemeler kullanıyor.

Baklava, ince yufkaların arasına, yöreye göre ceviz, antep fıstığı, badem veya fındık konarak yapılıyor ve şeker şerbeti ile tatlandırılıyor.

Ancak bazı tatlı üreticiler, halk arasında oldukça sevilen baklavaya çeşitli hileler karıştırarak tüketicilerin sağlığını tehdit ediyor.

İşte o hileler...
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Ceviz yerine yer fıstığı veya lebleli tozu, antep fıstığı yerine ise bezelye kullanılıyor.
- Fıstığın yerine boyanmış yer fıstığı kullanılıyor.
- Maliyetini düşürmek için yağ kalitesi düşürülüyor. Ayçiçek veya mısır yağı kullanılıyor.
- İçerisine çeşitli katkı malzemeleri konuluyor.
- Tereyağı kullanılmayıp, margarin kullanılıyor.
- Şeker yerine mısır şurubu kullanılıyor.

Uzmanlar, tatlı alırken bilindik yerlerden alınması gerektiğini, kaliteli bir baklavanın boğazı yakmayacağını ancak kalitesiz bir baklavanın boğazı yakabileceğini belirterek, kaliteli ve kalitesiz baklavayı ayırt etmenin kolay olduğunu söylüyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tr.

Almayalım da;bu .....ler aç kalsın.Ne yani herkes yaptığı işte bir üçkağıtçılık yapmak zorundamı? Tatlıcı böyle yapsın sucuk salamcı at eşek etine dayansın,sütçü su katsın yağını çalsın,tavukçu jel bassın,peynirciyi söylemeye dilim varmıyor.Meyve suyu üreten meyveden çalsın aromaya dayansın,yoğurtçu jöleyi bassın,televizyoncu kötü mal,ayakkabıcı kötü veya suni deri,oyuncakçı kanserojen ve fitalat dayansın,ecza üretenler etken madde çalsın...oohh...oohh...Lan biz düpedüz hırsız olmuşuz ya lâ...öyle yada böyle çalıyoruz.Vesselam bozuk sütlerle bizimde sütümüz bozuldu.

Kocayusuf

Dürüstlüğün ölçüsü, Allah'a ve Ahiret'e imandır. Allah'a inanmayan; Yeniden-Diriliş-Günü'nde/Mahşer'de/Huzur-u İlahi'de, ömrünün a'dan z'ye hesabının görülüp, iyiliklerinin Cennet'le mükafatlandırılacağını, kötülüklerinin Cehennem'le cezalandırılacağını bilmeyen/kabullenmeyen kişi için, -kul hakkı imiş, sahtekarlıkmış, müşteri kazıklamakmış...- her türlü ahlaksızlık normaldir... (Rahmet-Peygamberi a.s. Buyuruyor ki "Cehennem'de yanan kişi, oradan çıkarılıp dünya ateşine konulsa, İpek elbise giyinmiş zann'eder"...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23