Bakın esnafı nasıl haraca bağladılar! CHP'li belediyenin zabıtası da hırsız
İsimleri hırsızlık, yolsuzluk, ahlaksızlık, israf, rüşvet ve ranttan başka bir işle anılmayan CHP üst yönetiminin bu düşük karakteri, söz sahibi oldukları belediyelerdeki alt seviye çalışanlara da sirayet ediyor.
CHP'li Karşıyaka Belediyesi'nde altı üstü esnaf denetimiyle sınırlı birtakım görevleri bulunan zabıta memurlarının, pazarcılardan her ay yüz binlerce lira haraç topladıkları; bu parayı da kadınların "gün" yapmaları gibi bir organizasyonla aralarında paylaştıkları iddia edildi.
Zübeyde Hanım Pazar Yeri'nde görevli zabıta memurları E.K., A.Ş. ve aralarına sonradan katılan bir başka zabıta memurunun bu pazar yerinde pazarcılık yapan 17 pazarcıdan her hafta 3'er bin TL para topladıkları; aylık biriken 200 bin TL civarındaki parayı da bir yıldan uzun süredir her ay "gün parası" olarak aralarında paylaştıkları öne sürüldü.
Yerel basına da yansıyan soygun organizasyonunun Zabıta müdürlerine kadar iletildiği, ancak memurların müdürleri de bir şekilde ikna ederek konunun üstünün kapatıldığı belirtilirken, CHP'li Belediye Başkanı Behice Yıldız'ın duruma müdahale etmesi istendi.