• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Ziya Selçuk müjdeyi verdi! Her öğrenciye ücretsiz internet

Yeniakit Publisher
2020-02-10 14:32:00 -
Bakan Ziya Selçuk müjdeyi verdi! Her öğrenciye ücretsiz internet

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tüm öğrencilere bütün operatörlerden aylık 3GB ücretsiz internet sunulacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tüm öğrencileri yakından ilgilendiren bir müjde paylaştı. Türkiye’deki her bir öğrenciye bütün operatörlerden aylık 3GB ücretsiz internet sunulacağını açıklayan Selçuk, bu konuda pilot çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ankara’da düzenlenen Yenilenen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve Akademik Destek Tanıtım Programı’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, her bir öğrenciye, bütün operatörlerden aylık 3GB ücretsiz internet imkanı sunulacağını duyurdu. Projeyi pilot çalışmalarda denediklerini ifade eden Selçuk, Türkiye’de tüm öğrencilerin bu hizmetten yararlanabileceğini belirtti.

Program kapsamında yenilenen EBA, yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen ile velilerin kullanımına açıldı. Kullanıcı dostu bir bir arayüze sahip olan platform, hem öğretmen hem de öğrenciler için özelleştirilmiş öğrenme ortamı sunuyor. Kişisel gelişimine yönelik önemli kaynakların bulunduğu EBA, güvenilir ve kontrollü ortamlarda tartışma, paylaşma ve anket gibi etkileşim yöntemleri ile iletişim kurulmasına imkan tanıyor.

Karekod sistemi

Puan toplama ve rozet kazanma gibi özelliklerin de olduğu platform, öğrencilerin bireysel başarılarını ayrıntılı bir şekilde raporlarla izleme şansı veriyor. EBA’nın sunduğu imkanlara değinen Bakan Selçuk “Bizim, eğitimi sınıfın dışına da taşımak gibi bir hedefimiz vardı. EBA bu amaca hizmet ediyor” ifadelerini kullandı.

Zaman ve mekanın artık ‘her yerde ve her zaman’ şeklinde genişlemesi gereken bir konu olduğunu söyleyen Selçuk, “Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin sadece sınıfın içinde bir şeyler yapmasına gerek yok. Kitaplarında herhangi bir şey ararken hatta bir konu üzerinde ‘Ben karbon döngüsüyle ilgili kısmı kitaptan karekod ile cep telefonunda görmek istiyorum, incelemek istiyorum, videoyu izlemek istiyorum’ dediğinde kitabın her bir sayfasında neyle ilgiliyse karekod ile erişim sağlanması sağlanacak” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

Inan hic te uygun degil

Xyz

Boş boş şeylerle ömür tükettiniz arpa boyu kadar yol alamadınız. Amerikan dublaj olarak söylüyorum eğitim sistemi anlayışınızın canı cehenneme, kahretsin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23