• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Soylu 'lanet' demişti! RTÜK'ten Çukur dizisine ceza

Yeniakit Publisher
2019-12-20 11:10:00 -
Bakan Soylu 'lanet' demişti! RTÜK'ten Çukur dizisine ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "lanet" olarak nitelediği Çukur dizisine para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "Çukur" dizisinin yayınlandığı kanala idari para cezası uyguladı.

RTÜK, en çok şikayet edilen diziler arasında yer alan Çukur dizisi için 2 ay sonra 6112 sayılı yasayı ihlal ettiği gerekçesiyle yeniden ceza yaptırımı uyguladı.

3 bin 382 şikayet

Çukur dizisi için son üç ayda RTÜK Çağrı Merkezi'ne 3 bin 382 adet şikayet bildirimi yapıldı.

2 ay sonra yeniden ceza verildi

Yüksek izlenme oranına sahip televizyon dizilerinin toplumu derinden etkilediğinden yola çıkan Üst Kurul, silahlı çatışma, korku, şiddet ve işkence sahnelerine yer veren Çukur’a 2 ay sonra tekrar idari para cezası uyguladı.

Üst Kurul, diziyi yayınlayan kanala 6112 sayılı Yasa'nın 8. maddesindeki “Yayın hizmetleri, şiddeti özendirici ve kanıksatıcı olamaz” ve “Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar, bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz” hükümlerini ihlalden yüzde 2 oranında idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

 

BAKAN SOYLU ELEŞTİRMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gerçekleştirdiği bir konuşma sırasında, Show TV'de yayınlanan Çukur ve online içerik platformu BluTV'de yayınlanan Adana Sıfır Bir dizilerine tepki göstermişti.

Soylu, "Lanet bir dizi var 'Çukur' diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun. Bir de 'Adana Sıfır Bir' diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluşturamıyorsak yandık" ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

FUAT

Valla bu dizi gençleri zehirliyor.Acilen yayından kaldırılması gerekiyor.Hem de acilen

Ayşen altın

Sadece çukurmudur nedir bilmem herşey kurtlar vadisi ile başladı. Yazık yazık....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23