• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Özlü: Muharrem bey dersine çalışmıyor

Yeniakit Publisher
2018-06-01 00:36:00 -
Bakan Özlü: Muharrem bey dersine çalışmıyor

Bakan Faruk Özlü, "Muhalefetten, bizim söylemlerimizin üstünde, olumlu cümleler kurmalarını beklerim. Biz 3 köprü yaptık, '3 köprü yetmez, ben 5 köprü yapacağım' desinler." dedi.

Kentteki yerel bir televizyonda yayınlanan "Seçim 2018" programında Özlü, yerli otomobille ilgili ortaklık anlaşmasının imzalandığını, projenin 6 ortağı var olduğunu anımsatan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "5 ana firma yüzde 19 ortaklıkla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de yüzde 8 ile ortak oldu. Ortaklık anlaşması imzalandı. Tüm bilgileri sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Cumhurbaşkanımız bunu bir televizyon kanalında açıklayacaktı ama Malatya'da yapacakları bir programda hem CEO'yu hem de projenin ana parametreleri hakkında bilgi verecekler." dedi.

Otomotiv sanayisinde her 35-40 yılda bir teknolojik dönüşüm yaşandığını aktaran Özlü, "Şu anda otomotiv sanayisinde bir teknolojik dönüşüm yaşıyoruz, elektrikli otomobil. Önümüzdeki dönemde tüm dünyada sıfıra yakın karbon emisyonlu, gürültü kirliliği oluşturmayan, yakıt ekonomisi sağlayan ve özellikle sık tamir, bakım gerektirmeyen otomobil türüne geçiyoruz. Bu elektrikli otomobildir." diye konuştu.

Dünyanın önde gelen otomobil şirketlerinin elektrikli otomobil üzerine çalışmaya başladığını ifade eden Özlü, Türkiye'nin de bu teknolojik dönüşümü yakalamak ve bu dönüşümün öncü ülkelerinden birisi olmak istediğini söyledi.

Geleceğin otomobillerini "yürüyen yazılımlar" olarak niteleyen Bakan Özlü, şunları kaydetti:

"Otomotiv elektroniği ve yazılım ağırlıklı bir otomobil üreteceğiz. Dünyadaki trend bu yönde, biz de bu trendin başındayız. Bundan 10 sene önce otomobil yapmaya kalksak, geçti, yani zamanlama bakımından. Çünkü içten yanmalı motorlarda 500-600 bin üretmezseniz ekonomik ölçeği yakalayamıyorsunuz. Elektrikli otomobillerde böyle bir sıkıntı yok. Bundan 10 sene sonra otomobil yapmaya kalksak çok geç olacak. O bakımdan tam zamanı, zamanlama çok uygun."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yerli otomobile ortak olan 5 büyük Türk şirketinin projeye başlamadan önce 1 milyar avro yatırım hazırladığını belirten Özlü, yaşanan teknolojik dönüşümü yakalamak istediklerini aktararak, "Yerli otomobilin toplam bedeli 3,2 milyar avro civarında olacak. Dolayısıyla bu bir teknoloji dönüşüm projesidir. Biz bunu yapmazsak, biz bu işe girmezsek bundan 10-15 sene sonra mevcut otomotiv yan sanayimiz boşta kalacak. Çünkü ciddi bir dönüşüm yaşanıyor." şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin bu teknolojik dönüşümün içerisinde kalması lazım" diyen Özlü, artık Türkiye'nin kendi markasını ortaya koyması gerektiğini belirtti.

"MUHARREM BEY DERSİNE ÇALIŞMIYOR"

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yerli otomobil konusunda danışmanlarınca yanlış bilgilendirildiğini ifade eden Faruk Özlü, sözlerini şöyle tamamladı:

"Muharrem Bey dersine hiç iyi çalışmıyor. Muharrem Bey bir defa bizim üzerinde çalıştığımız otomobilin, Türkiye'nin teknolojik dönüşüm ürünü olduğunu bilmiyor. Çünkü 20 yıl geriden geliyorlar. Bu söylemleri çok basit ifadelerdir. Ya okumuyor ya da danışmanları çok yetersiz. Muharrem Bey telefon açsa, sorsa 'Bu yerli marka otomobilde ne yaptınız, bana bilgi notu gönderin' dese, hemen göndeririz. Ama ne okuyor, ne soruyor. Öğretmenlerin dersine çalışması lazım, 'öğretmen Muharrem İnce dersine çalışmıyor' desek yanlış olmaz. AK Parti'ye muhalefet olan kesim yapma değil yıkma ile yol alıyor. HDP, 'Biz iktidara gelirsek savunma sanayisini kapatacağız' diyor. Saadet Partisi Genel Başkanı 'Ben hızlı tren projesini durduracağım' diyor. Muharrem Bey de 'Yerli marka otomobili kaldıracağım' diyor. Muhalefetin tüm söylemleri 'kaldıracağım, durduracağım, yıkacağım' üzerinedir. Muhalefetten, bizim söylemlerimizin üstünde, olumlu cümleler kurmalarını beklerim. Biz 3 köprü yaptık, '3 köprü yetmez, ben 5 köprü yapacağım' desinler. Milletin 24 Haziran'da en güzel değerlendirmeyi yapacağına inanıyorum."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23