• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Taşıma kararı aldık

Yeniakit Publisher
2023-05-06 18:12:00 -
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Taşıma kararı aldık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu’nun aracına ateş açıldığı konusuna ilişkin, “Büyükelçiliğimizi Port Sudan’a taşıma kararı aldık. Hiçbir kardeşimizde, büyükelçimizde veya diğer koruma arkadaşlarımızın hiçbirisinde yaralanma yok, araçta hasar var. Bunu kim, neden yaptı konusunda her iki tarafla da görüşmeler devam ediyor. Büyükelçimizle de telefonla görüştüm. Herhangi bir vatandaşımızda yaralanma yok. Hiç kimse endişe etmesin. Arkadaşlarımız oradan çekilip daha güvenli bir yere gittiler” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu’nun aracına ateş açıldı. Saldırı nedeniyle büyükelçilik aracında hasar meydana geldi. Saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiği henüz bilinmezken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuyla ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, “Ordu ve hızlı destek kuvvetleri arasındaki çatışmalar, şehrin tam ortasında gerçekleşiyor. Bizim büyükelçiliğimizin olduğu cadde ve sokaklarda da bu çatışmalar bazen de şiddetlenerek devam ediyor. O nedenle ilk günlerde vatandaşlarımıza bazı hizmetleri vermekte istediğimiz hızı yakalayamadık. Birkaç sokak ileride bir eve vatandaşımızın büyükelçiliğimize gelmesinde bile zorluk çektik” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, “Ateşkes ilan ediliyor ama iki taraf da birbirini suçluyor. İhlaller var. Yer yer de gerginlik ve çatışmalar tırmanıyor. Büyükelçiliğimizin, çalışma arkadaşlarımızın güvenliği bakımından ordunun geçiş hükümetinin de tavsiyesiyle büyükelçiliğimizi Port Sudan’a taşıma kararı aldık. Arkadaşlarımız orada gerekli ihtiyaç duydukları bilgisayar ve benzeri malzemeleri Büyükelçiliğimizden alıp Port Sudan’a hareket edeceklerdi. Büyükelçimiz İsmail Çobanoğlu, hem orduyla hem de hızlı destek kuvvetleriyle görüştüler. Hatta oraya gidinceye kadar yardım da ettiler, fakat sokağa girince ateş açılmış. Burada tabi bizim özel kuvvetlerimiz de var. Hiçbir kardeşimizde, büyükelçimizde veya diğer koruma arkadaşlarımızın hiçbirisinde yaralanma yok, araçta hasar var. Bunu kim, neden yaptı konusunda her iki tarafla da görüşmeler devam ediyor. Büyükelçimizle de telefonla görüştüm. Herhangi bir vatandaşımızda yaralanma yok. Hiç kimse endişe etmesin. Arkadaşlarımız oradan çekilip daha güvenli bir yere gittiler. Buradan arkadaşlarımızı alıp büyükelçiliğimizi Port Sudan’a geçici olarak taşıyacağız. Burada özellikle dönmek isteyen vatandaşlarımız olursa, onları daha önce nasıl Türkiye’ye getirdiysek, en uygun yöntemle güvenli bir şekilde getireceğiz. Vatandaşlarımıza oradan hizmet vereceğiz. Ama şimdi buradan arkadaşlarımızın gerekli malzemeyle buradan çıkması, onların güvenliği bakımından önemli, onu da takip ediyoruz.” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hamdi göktekin

Sen görüşmessen. Abd törer devleti görüşür sana karşı kullanır biz görüşür isek cıkarımız için anlamayan ne var geri zekalı

Ne oldu?

Nerede bir iç savaş ya da insanlara saldırılar oluyorsa terörist ya da saldırgan gruplarla devletler arasında arabulucu olan bizdeki iktidar oluyordu. Ki en kızdığım işlerinden biri de buydu. Dünyada STK, İstihbarat örgütleri ve bu konuda arabulucu olacak biçok kuruluş varken neden Türk hükümeti bunu yapıyordu? Saldırganlarla, teröristlerle samimiyetiniz neden? Neden herkesin nefret ettiği, uzak durduğu bu görüşmeleri bizim devlet yapıp, onlarla muhatap oluyordu?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23