• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan bir daha bakıyor: Fiyatı dudak uçuklatıyor

Yeniakit Publisher
2017-12-06 00:51:00 - 2017-12-06 00:51:40
Bakan bir daha bakıyor: Fiyatı dudak uçuklatıyor

Sierra Leone'de Emmanuel Momoh'ın bulduğu 709 karatlık devasa "barış elması", New York'ta düzenlenen açık artırmada 6,5 milyon dolara satıldı.

Sierra Leone'de yaşayan Hristiyan papaz Emmanuel Momoh'ın, çalıştığı madende bulduğu 709 karatlık 'barış elması'nı satın alan kişi Graff Diamonds adlı mücevher şirketinin sahibi Laurence Graff oldu.

BBC'nin haberine göre, bu satıştan elde edilen gelirin yaklaşık yarısı olan 3,8 milyon dolarlık kısmının, taşın çıkarıldığı Koryardu köyünün kalkınması için yapılacak olan altyapı projelerinde kullanılması planlanıyor.

Yapılması gündemde olan projeler arasında köye temiz su ve elektrik getirilmesinin yanı sıra yolhastane, yeni konut ve okul inşaası da yer alıyor.

Sierra Leone hükümeti, daha önce düzenlenen açık artırmada ulaşılan 7,8 milyon dolarlık teklifi çok düşük bularak reddetmişti.

"Barış elması", bugüne kadar dünya üzerinde çıkartılan en büyük 14'üncü elmas olma özelliği taşıyor.

Sierra Leone Madenler ve Doğal Kaynaklar Bakanı Alhaji Minkailu Mansaray

Sierra Leone Madenler ve Doğal Kaynaklar Bakanı Alhaji Minkailu Mansaray

Dünyadaki en büyük elmas ise 1893'te Brezilya'da bulunan 3 bin 167 karatlıkSergio isimli elmas.

Mart ayında, Hristiyan din adamı Emmanuel Momoh tarafından çıkartılmış ve Sierra Leone hükümetine hediye edilmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23