Bakalım İstiklal Marşı'na ne zaman dil uzatacaklar! CHP’li Belediye 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı yıkacak!
CHP'li Etimesgut Belediyesi, Erdal Beşikçioğlu yönetiminde tartışmalı bir karara imza atmaya hazırlanıyor. Bugün gerçekleştirilecek meclis toplantısında, Atatürk Meydanı’nda bulunan 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın Eryaman’daki Şehitler Ormanı’na taşınması gündeme getirilecek!
CHP'li Etimesgut Belediyesi, Erdal Beşikçioğlu yönetiminde tartışmalı bir karara imza atmaya hazırlanıyor. Bugün gerçekleştirilecek meclis toplantısında, Atatürk Meydanı’nda bulunan 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın Eryaman’daki Şehitler Ormanı’na taşınması gündeme getirilecek!
Halk ve Şehit Dernekleri Ayakta!
Karara tepki gösteren 5 Temmuz Şehit Dernekleri, kamuoyunu bilgilendirmek ve kararı protesto etmek amacıyla bugün saat 17.00’de Etimesgut Atatürk Meydanı’nda, 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde bir basın açıklaması düzenleyecek. Yapılacak açıklama ve protesto, CHP’li belediyenin bu skandal kararına karşı halkın tepkisini ortaya koyacak. Etimesgut halkı ve şehit yakınları, anıtın taşınmasının 15 Temmuz ruhunu zedeleyeceğini ve şehitlerin hatırasına gölge düşüreceğini ifade ediyor.
CHP’nin Tartışmalı Hamlesi: Saygısızlık mı, Siyasi Şov mu?
CHP’li Erdal Beşikçioğlu’nun bu kararı, partisinin 15 Temmuz’a yönelik tutumunu bir kez daha gözler önüne seriyor. 15 Temmuz 2016’da şerefsiz FETÖ’nün darbe girişimine karşı milletimizin destansı direnişinin sembolü olan anıtın taşınması, CHP’nin milli değerlere ve şehitlerin anısına duyarsızlığı olarak eleştiriliyor. Kararın, siyasi bir hamle olarak mı yoksa ideolojik bir duruşun yansıması olarak mı alındığı tartışma konusu. Etimesgut halkı, “Şehitlerimizin anısını meydanlardan silmeye kimsenin hakkı yok!” diyerek tepkisini dile getiriyor.
Basın ve Kamuoyuna Çağrı
5 Temmuz Şehit Dernekleri, tüm basın mensuplarını ve duyarlı vatandaşları, bugün saat 17.00’de Etimesgut Atatürk Meydanı’nda düzenlenecek basın açıklamasına davet ediyor. Anıtın taşınmasına karşı durmak ve şehitlerimizin hatırasına sahip çıkmak için bir araya gelinecek.
Tarih: 5 Mayıs 2025
Saat: 17.00
Yer: Etimesgut Atatürk Meydanı – 15 Temmuz Şehitler Anıtı
CHP’li Etimesgut Belediyesi’nin bu skandal kararına karşı halkın ve şehit derneklerinin sesi gür bir şekilde yükselecek.