• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bahçeli'nin sözleri Rusya'yı salladı! Açıklama yaptılar

Yeniakit Publisher
2020-02-14 12:22:00 -
Bahçeli'nin sözleri Rusya'yı salladı! Açıklama yaptılar

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin İdlib'de yaşanan alçak saldırı sonrası Rusya'ya tepkisi ülkede gündem oldu. Rusya Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye Suriye hakkında provokatif açıklamalar yapmaktan kaçınması konusunda çağrı yaptı. Türkiye'den İdlib'de 13 şehit verdiğimiz 2 saldırı sonrası Esed rejimine ve Rusya'ya çok sayıda tepki gelmişti.

Reuters'ta yer alan habere göre Rusya Dışişleri Bakanlığı Türkiye'yi, İdlib kentinde yaşanan gelişmeler nedeniyle Suriye'deki olaylar hakkında kışkırtıcı açıklamalar yapmaktan kaçınmaya çağırdı.

Rusya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İdlib'de şehit düşen askerlerin sorumluluğunun Suriye ve Rusya'da olduğu yönündeki açıklamalarıyla ilgili "kafa karışıklığı" yorumunda bulundu.

"Oturup bekleyemeyiz"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kuruluşlar Departmanı Başkanı Pyotr İlyiçev ise Suriye ordusu ve Rus güçlerinin İdlib'de bulunduğu noktaların her gün ateş altında olduğunu, Rusya'nın oturup bekleyemeyeceğini söylemişti.

İlyiçev açıklamasının devamında "Türk partnerlerimizin karşılaştığı zorlukları anlıyoruz. Ancak Suriye birlikleri, Rus birlikleri, Hmeymim üssüne yönelik İHA saldırıları gibi her gün ateş altında. Öylesine oturup İdlib'de ne olacak diye bekleyemeyiz" demişti.

Bahçeli Rusya'ya çok sert çıkmıştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib'de 13 şehit verdiğimiz saldırıyla ilgili grup toplantısında sert açıklamalar yapmıştı. Bahçeli hükümete çağrı yaparak, "Rusya ile ilişkileri yeniden gözden geçirmelidir. Şehitlerimizin vebali, Rusya'nın omuzlarındadır" demişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

rıza

arkadaş rejim rusyayı davet etmişmiş rejimi tanıyan kim despot bir diktatör. halk sız bir diktatörün davet ettiği meşru değildi asıl muşruiyyet halkın davetidir. Halksa bu daveti hergün en baştan itibaren yapmaktadır.

Emrah Demir

Rusya dış işleri bakanı Lavrov Taşnak'cı bir ermenidir. Her zamana çıklamanın geldiği kurumun başındakinin ne olduğunu kimlerden olduğunu bilerek durumu değlerlendirmek gerekir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23