• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arsene Wenger'den Özil'e Doğu Türkistan desteği!

Yeniakit Publisher
2019-12-18 16:44:00 -
Arsene Wenger'den Özil'e Doğu Türkistan desteği!

Arsenal'in eski teknik direktörü Arsene Wenger, Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yönelik insan hakları ihlallerine tepki gösteren Türk futbolcu Mesut Özil'in herkes gibi ifade özgürlüğünün olduğunu belirtti.

Arsenal'ın eski teknik direktörü Arsene Wenger, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde (Doğu Türkistan) Uygur Türklerine yönelik insan hakları ihlallerine tepki gösteren Türk futbolcu Mesut Özil'in herkes gibi ifade özgürlüğünün olduğunu söyledi.

Katar'ın başkenti Doha'da basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fransız çalıştırıcı, "Mesut Özil'in diğer herkes gibi ifade özgürlüğü var." ifadelerini kullandı.

Mesut'un ifade özgürlüğünü kullanma hakkı olduğunu belirten 70 yaşındaki Wenger, "Düşüncelerini herkesle paylaşmak zorunda değil, ama bunu yapma hakkı var. Fikirlerinizi söylediğinizde sonuçlarını da kabul etmiş oluyorsunuz." şeklinde konuştu.

Wenger, herkesin fikirlerinin olduğunu fakat futbolcuların önceliğinin futbol oynamak olması gerektiğini sözlerine ekledi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal forması giyen Özil, Çin'in Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlallerine ve buna sessiz kalan Müslüman dünyasına tepki göstermişti. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Özil, Batı medyasında Doğu Türkistan haberleri yapılırken, Müslüman dünyasının buna sessiz kaldığını belirtmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çin Merkez Televizyonu da (CCTV) Mesut Özil'in bu tepkisi karşısında Arsenal-Manchester City maçını yayından kaldırmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali

birisi mazlum/magdur turk-islam kardeslerimiz ve insanlik acisindan yaklasiyor olaya, abd gibileri tuccar ve siyaseten cini kendi menfaat noktasina cekmek icin adice,
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23