• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arjantin'de yeni hazine bakanı belli oldu

Yeniakit Publisher
2019-08-18 08:59:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Arjantin'de yeni hazine bakanı belli oldu

Arjantin resmi haber ajansı TELAM'ın haberine göre, Arjantin Hazine Bakanı Lacunza olacak.

Arjantin'de Hazine Bakanlığı görevinden istifa eden Nicolas Dujovne'nin yerine Buenos Aires Eyaleti Ekonomi Bakanı Hernan Lacunza gelecek.

Arjantin resmi haber ajansı TELAM'ın resmi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Arjantin Hazine Bakanı Lacunza olacak.

Lacunza, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin 2015'ten bu yana yürüttüğü başkanlık döneminde üçüncü hazine bakanı olacak.

Arjantin'de geçen pazar düzenlenen ön seçimlerde Macri'nin liderliğini yaptığı Değişim İçin Bir Arada Koalisyonunun yüzde 32 oy alması ve ekonominin gerilemesi hükümetin kabinede değişikliğe gideceği söylentilerine neden olmuştu.

Lacunza, Macri'nin acil toplantı daveti üzerine tatilini yarıda keserek Buenos Aires'e gelmiş, ardından da Dujovne görevinden istifa etmişti.

Dujovne, Arjantin'in Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) tarihindeki en büyük borç olan 57 milyar dolarlık stand-by anlaşmasında büyük rol oynamıştı.

Yeni bakan Hernan Lacunza kimdir?

Hernan Lacunza, 2015 yılından beri yürüttüğü Buenos Aires Eyaleti Ekonomi Bakanlığı görevindeki başarılarıyla öne çıkıyor.

Lacunza yönetiminde, Buenos Aires eyaleti, 3 yıl üst üste faiz dışı fazla vermiş, geçen yıl bilanço 11 milyar Arjantin pezosu (1 milyar 120 milyon TL) fazla ile kapanmıştı.

Öte yandan, 2005-2008 yıllarında Arjantin Merkez Bankası Genel Müdürü olarak görev yapan Lacunza, 2013 - 2015 yıllarında da Buenos Aires Şehri Bankası Genel Müdürü olarak çalışmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23