• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Anız yakanlara her dekar için 73 lira para cezası

Yeniakit Publisher
2020-06-06 13:28:26 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Anız yakanlara her dekar için 73 lira para cezası

Manisa’nın Salihli ilçesinde orman yangınıyla mücadele sezonunun başlamasıyla birlikte, bu konuda alınan tedbirler de artırıldı.

Manisa’nın Salihli ilçesinde orman yangınıyla mücadele sezonunun başlamasıyla birlikte, bu konuda alınan tedbirler de artırıldı. Yangınların başlıca sebeplerinden birisi olan Anız yakmanın para cezası, dekar başına 73 lira olarak belirlendi.

Salihli’de buğday, arpa ve mısır gibi hububat ürünlerinin yetiştirildiği arazilerde hasattan sonra tarlada kalan anızların yakılması yıl boyunca geçerli olacak şekilde yasaklandı.

Yapılan açıklamada, “Valilik Makamının anız yakılmasının önlenmesi ile ilgili 2020/2E tebliği dikkate alınarak 2020 yılında yıl boyunca Manisa İlinde Valiliğimizce 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66. Maddesi uyarınca anız yakılması yasaklanmıştır. Yasağa uymayanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununun ek-1 maddesinin (ek:26/04/2006-5491/23 md) gereğince cezai işlem yapılacaktır. Kanun ek-1 inci maddesinin c bendine aykırı olarak anız yakanlar her dekar için 73 TL. idari para cezası verilecek, anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallelerde işlenmesi durumunda ceza beş kat arttırılarak uygulanacaktır” denildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23