• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Amerika’ya Osmanlı imzası

Yeniakit Publisher
2016-03-30 05:50:00 -
Amerika’ya Osmanlı imzası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi açılışını yapacağı Amerika Diyanet Merkezi, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini ABD’ye taşıdı. STK temsilcileri, Türkiye’nin Osmanlı döneminde olduğu gibi yeniden ümmeti kucakladığını söyledi.

SÜLEYMAN YAŞAR / ANKARA - Türkiye, Osmanlı ruhuyla dünyanın farklı yerlerine inşa ettiği eserlerle İslam sancağını yeniden dalgalandırmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi açılışını yapacağı Amerika Diyanet Merkezi, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini ABD’ye taşıdı. Diğer ülkelerdeki Müslümanlarla kurulan gönül köprülerini gazetemiz Yeni Akit’e değerlendiren STK temsilcileri, Türkiye’nin Osmanlı döneminde olduğu gibi yeniden ümmeti kucakladığını söyledi.

"GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURUYORUZ"

Yurtdışına yapılan eserlerin Türkiye’nin köklü tarihini yansıttığını belirten İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, “Bugün Balkanlara, Orta Doğu’ya ve Orta Asya’ya gittiğimizde Osmanlı döneminde yapılmış eserler görüyoruz. Bugün yapılan eserlerin de önemi çok büyük. Orada yaşayan insanlarla gönül köprüleri kuruyoruz. Oralarda 2-3 bin yıl daha kalacak değerler ortaya koyuyor ve bütün dünyayla aramıza örülen duvarları yeniden yıkıyoruz” diye konuştu. 

"MİRASIMIZ, SORUMLULUKLARIMIZ"

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz ise asırlar boyunca İslam’ın sancaktarlığını yapmış, İslam aleminin hadimliğini üstlenmiş bir milletin evlatları olarak, köklü tarihimiz bize bazı sorumlulukları da miras olarak bıraktı. Amerika’da bir cami ve külliyenin Türkiye tarafından inşa edilmiş olması, bu mirasın en üst seviyede idrak edildiğinin bir göstergesidir. Ulaştığımız tüm coğrafyalara kültür ve medeniyetimizi yansıtarak eşsiz eserler kazandırmışız” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

 

 

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23