• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Amerika Kabil'deki terör saldırısını kınadı

Yeniakit Publisher
2018-11-21 08:58:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Amerika Kabil'deki terör saldırısını kınadı

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen terör saldırısını "sert bir şekilde" kınadı.

Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert, Kabil'de Mevlit Kandili töreninde 50 kişinin yaşamını yitirdiği ve 85 kişinin yaralandığı intihar saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Nauert açıklamasında, "Saldırıyı sert bir şekilde kınıyoruz. Afgan halkı Mevlit Kandili'ni barış içinde kutlamaya çalışırken yapılan bu hayasız hareket Afganistan'da şiddeti sürdürenlerin korkaklığını ve acımasızlığını da ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara "geçmiş olsun" dileklerini ileten Nauert, ABD'nin, Afganistan'da kalıcı bir barışın, güvenliğin ve istikrarın sağlanması için Afgan halkını desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Kabil Havalimanı yolunda bulunan Oranus düğün salonundaki mevlit törenine düzenlenen intihar saldırısında 50 kişinin öldüğü, 85 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23