• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya'dan gurbetçilerimize inanılmaz tehdit!

Yeniakit Publisher
2016-06-14 00:03:00 - 2016-06-14 00:08:18
Almanya'dan gurbetçilerimize inanılmaz tehdit!

Alman İçişleri Bakanlığı, 11 Türk kökenli vekile tepki gösteren gurbetçilerimizi tehdit etti.

Alman Parlamentosu'nda 1915 olaylarıyla ilgili çıkan karara 11 Türk kökenli vekil de destek vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan o vekillere çok sert tepki göstermişti.

Ancak tepkiler sadece Erdoğan'la sınırlı kalmadı. Almanya'da yaşayan Türkler de söz konusu vekillere tepkilerini dile getiriyorlar.

ALMAN HÜKÜMETİ'NDEN ANTİDEMOKRATİK ÖNLEM: OTURMA İZNİNİZİ UZATMAYIZ

Alman İçişleri Bakanlığı ise tepkilerin önüne geçmek için şaşırtan bir yol seçti. Bakanlık Müsteşarı yaptığı açıklamada tepki gösterenleri, oturma iznini uzatmamakla tehdit etti.

Hristiyan Demokrat Birlik partili İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Günter Krings, Post Gazetesi'ne verdiği demeçte, "bu şekilde düşünen ve konuşan kişiler Almanya'ya ve Alman hukuk düzenine entegre olmamış demektir. Tabii ki bu durum oturma izni ile ilgili kararlarda dikkate alınmalıdır" şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23