• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya: Engellerseniz askerlerimizi geri çekeriz

Yeniakit Publisher
2016-07-13 17:00:00 -
Almanya: Engellerseniz askerlerimizi geri çekeriz

Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Alman milletvekillerinin İncirlik’e yapacağı ziyaretin engellenmesi durumunda üsteki Alman askerlerinin geri çekileceğini söyledi.

Alman Mitteldeutsche Gazetesi'ne konuşan Gabriel, İncirlik Üssü'ndeki Alman askerleri için "Alman ordusu parlamentoya hesap verir. Parlamento, ordusunu ziyaret edemezse, o zaman ordu orada kalamaz. Bu çok açık" dedi.

İNCİRLİK'TE 250 ASKER VAR

NATO gücünün bir parçası olarak 250 Alman askeri İncirlik Hava Üssü'nde görev yapıyor.

ANKARA: UYGUN GÖRMÜYORUZ

Bir grup Alman milletvekili ile Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe, İncirlik üssünü ziyaret etmek için izin istemiş ancak Türkiye onay vermemişti. 22 Haziran'da Ankara'da gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman siyasetçilerin İncirlik Üssü'ne alınmamasıyla ilgili, "Şu aşamada askeri olmayan heyetlerin, özellikle de siyasetçilerin İncirlik'e ziyaretini uygun görmüyoruz" demişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İncirlik'teki Alman askerlerini ziyaret etmek isteyen parlamenter heyetine izin verilmemesinin ardından, Alman Parlamentosu'ndan “Askerlerimizi İncirlik'ten çekelim” sesleri yükselmeye başladı.

ALMAN BAKAN ZİYARET ETTİ

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen İncirlik'teki Alman askerlerini ziyarete gitmek isteyen Alman parlamenter heyetine izin verilmemesinin ardından bizzat kendisinin İncirlik'e geleceğini açıklamıştı. Alman bakan, 1 Temmuz'da 250 Alman askerini ziyaret ettikten sonra Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'la da bir araya gelmişti.

ERDOĞAN-MERKEL GÖRÜŞMESİ

Ardından Merkel ile Erdoğan, 9 Temmuz'da Varşova'daki NATO Zirvesi sırasında bir araya gelmişti. Merkel yaptığı açıklamada 'yapıcı bir görüşme yaptıklarını belirtirken, "Öne çıkan meseleleri görüştük. Hava yapıcıydı. Var olan sorunları çözme adına bir iş görüşmesi gibi geçti" demişti.

Merkel ziyarete izin verilmemesi durumunda İncirlik'te görev yapan Alman askerlerinin geri çekilip çekilmeyeceği konusunda, ''Şimdi görüşmelerin nasıl devam edeceği konusunu düşünüyorum. Görüşmelere devam edilmesi gerekli. Çözüm henüz yok. Siyasette her şey bir görüşmeyle çözülemiyor. Milletvekillerinin askerlerimizi ziyaret edebilmesine olanak sağlanmalı'' diye konuşmuştu.

SOYKIRIM TASARISI KIRILMA NOKTASI OLDU

Almanya'da 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan tasarının geçen ay kabul edilmesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkiler gerilmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23