• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanların Mevlüt Çavuşoğlu yalanı ellerinde patladı

Yeniakit Publisher
2021-10-28 14:20:00 -
Almanların Mevlüt Çavuşoğlu yalanı ellerinde patladı

Almanya merkezli operasyon sitesi Deutsche Welle (DW) Türkçe’nin bir iftirası daha elinde patladı. “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tayyip Erdoğan’a ‘Büyükelçiler istenmeyen adam ilan edilirse ben de bakanlıktan gitmek zorunda kalırım’ mesajını iletti” yalanını ortaya atan DW’e bizzat Çavuşoğlu ayar verdi.

Almanya merkezli operasyon sitesi Deutsche Welle (DW) Türkçe’nin bir iftirası daha elinde patladı. Başkan Tayyip Erdoğan’ın skandal Osman Kavala bildirisine imza atan 10 büyükelçiyi "istenmeyen adam" ilan etmesi sonrası yaşanan gelişmeleri çarpıtarak “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erdoğan’a ‘Büyükelçiler istenmeyen adam ilan edilirse ben de bakanlıktan gitmek zorunda kalırım’ mesajını iletti” yalanını yazan DW’e cevap bizzat Çavuşoğlu’ndan geldi. CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya konuşan Dışişleri Bakanı, Tayyip Erdoğan'ın 10 büyükelçi ile ilgili resti üzerine elçiler arasından bavullarını toplayanlar olduğunu belirterek, “Yapılan açıklama hangi açıdan bakarsanız bakın kabul edilemez bir açıklama. Diplomatlar bunu ülkeye ve yargıya talimat verme amacıyla yaptılar. Hemen arkadaşlarımıza talimat verdim, 'Hepsini çağırın, hadlerini bildirin' dedim” ifadelerini kullandı.

Sınır dışı işlemlerine başladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine sınır dışı işlemlerine başladıklarına işaret eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Pazartesi Kabine'ye arz edecektik. Cumhurbaşkanımızın Eskişehir konuşmasından sonra panik daha da derinleşti. Hazırlıklarımızdan haberdar olan elçiler arasından bavullarını toplamaya başlayanlar olmuş.”


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hadi be.

Dışişleri bakanı yeni ortaya çıktı. Olay anında 10 elçiyle ilgili bir söz söylemedi. Olay örtüldü ya. Yiğitlenip, konuşuyor.

Bekir

At yalani, kim inanirsa.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23