• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Partili isimden dikkat çeken sözler! "Abdülhamid’i anlamak her şeyi anlamaktır"

Yeniakit Publisher
2019-02-11 19:13:00 - 2019-02-11 19:20:42
AK Partili isimden dikkat çeken sözler! "Abdülhamid’i anlamak her şeyi anlamaktır"

AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Şahan, Osmanlı Devleti'nin bilge padişahı Sultan 2. Abdülhamid hakkında, Necip FazılKısakürek’in “Abdülhamid’i anlamak her şeyi anlamaktır” cümlesini kullandı.

AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Şahan, şubat ayı İBB meclisinde Abdülhamid Han ile ilgili konuştu.

Konuşmasına Necip FazılKısakürek’in “Abdülhamid’i anlamak her şeyi anlamaktır” sözüyle başlayan Şahan şunları dile getirdi:

“Abdülhamit Han, şehzadeliği sırasında çok iyi eğitim almış, Avrupa’yı ve Mısır’ı görmüş bunun yanında sarayda her türlü entrika ve kahpeliği görmüş, amcası Abdülaziz’in nasıl katledildiğini görmüş ve padişahlık yıllarını bütün bunları sentezleyerek yaşamıştır. İngilizlerin öncülüğünde tarihin gördüğü en büyük donanmalardan biri olan haçlı armadası Çanakkale’ye saldırdığında Ulu Hakan 'benim yaptığım istihkâmları geçemezler' diyor. Yani 'Çanakkale geçilmez' diyor ve geçemiyorlar. Bu topraklarda modern eğitimin temellerini atmış, imparatorluğun her yanına modern eğitim veren okullar açmış ve bu okullarda Mustafa Kemaller yetişmiştir. Bugünkü Türkiye’nin sınırlarını çizmiştir Ulu Hakan. Kürtleri Türklerden ayırmak istediklerini görmüş ve Doğu Anadolu’da Kürtlerden oluşturduğu Hamidiye alayları ile hem bölge güvenliğini sağlamış hem de Türk-Kürt birliğinin bozulmasını önlemiş ve böylece bugünkü Türkiye’nin sınırlarını çizmiştir. Ve bu birliği bütün büyük devletler yüzyıldır bozamamıştır"

“Bir tür turnusol kağıdıdır Abdülhamid”

Konuşmasını Necip Fazıl Kısakürek’in sözüyle bitiren Şahan, "Abdülhamid, Türk’ün özünün ve temel varlığının, hakkı gasp edilmiş, mağdur kurtarıcısıdır. Abdülhamid, Tanzimat sonrasındaki Batı’ya kontrolsüz, körü körüne yönelişin karşısında inatla duran, kök ve cevherin müdafaasını son bir gayretle yapan muazzam bir şahsiyettir. Abdülhamid’i anlamak sayesinde yüzlerdeki maskeler düşecek ve onu bir anahtar gibi kullanarak bizi bu karanlık ve şahsiyetsiz ortama getirenlerin içyüzleri ortaya dökülecektir. Abdülhamid hakkında söylenen her olumsuz iddiayı tersine çevirdiğimizde doğruyu bulacağızdır. Yani bir tür turnusol kâğıdıdır Abdülhamid. Bu yorumların yalanını ayıklayıp onun üzerine bina ettiği yapıyı yeniden ayakları üzerine oturttuğumuzda hakikat ayan beyan ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23