• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ak Parti Milletvekili Hasan Turan’dan CHP’ye Mezar soyguncusu benzetmesi Parti değil; siyasi nebbaşlık!

Yeniakit Publisher
Yücel Kaya Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Ak Parti Milletvekili Hasan Turan’dan CHP’ye Mezar soyguncusu benzetmesi Parti değil; siyasi nebbaşlık!

Ak Parti İstanbul milletvekili Hasan Turan CHP’nin; Sırrı Süreyya Önder’in hastalığından istifade ederek mecliste korsan eylem yapmasını sert bir dille eleştirerek “Parti değil; siyasi nebbaşlık” olarak değerlendirdi. Nebbaş: Mezarlık soyguncusu; mezardan ceset ya da değerli eşya çalan kimse anlamına geliyor.

AK Parti İstanbul milletvekili Hasan turan yaptığı paylaşımda CHP’yi bu sözlerle eleştirdi. İşte Turan’ın o paylaşımı:

"Hayati tehlikesi bulunan bir mevkidaşının insani durumunu “fırsat” bilen bir zihniyetle karşı karşıyayız.

Kürsüye korsan bildiriyle çıkıp, hukuku arkadan dolanan bu anlayış;

Yangından mal kaçıran, selden kütük kapmaya çalışan, siyasi nebbaş zihniyetinin tezahürüdür.

 

CHP, hukuku istismar ediyor; vicdanı istismar nesnesine dönüştürüyor.

Ama bilinsin: Bu millet bu tiyatroyu çok izledi.

Korsan bildiriyle demokrasi kurulmaz, kalpazanlıkla meşruiyet devşirilmez!

Üstelik bu kez, yalnızca hukuku değil; bir insanın hastalığını, bir mevkidaşın hayati tehlikesini de siyasi bir araca dönüştürerek, ortak bir insani duruşun arasına siyasi bir “fırsatçılık” sıkıştıran bir pervasızlıkla karşı karşıyayız.

“Geçmiş olsun” temennisine sığınılarak Meclis iradesine müdahale edilmesi, yalnızca bir ahlak sorunu değil; kurumsal bir saygısızlık, siyasi bir istismar örneğidir.

Hasta bir ismin arkasına saklanıp, Meclis’in kapanma kararına korsan bildiri sıkıştırmak;

Meşruiyeti olmayan bir mücadelenin en baştan kaybedilmiş bir hezimet olduğunu açıkça ortaya koyar.

Bu tarz hareketlerin sonunda kazanılan değil, kaybedilen; yazılan değil, silinen bir tarih olur.

İtiraf edelim…

Asıl şaşılacak şey, bizim hâlâ şaşırıyor oluşumuz.

CHP’den hukuk beklemek, cuntacıdan demokrasi, yağmacıdan merhamet, rüzgârdan istikamet ummak kadar beyhude."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

meleknur

SİZDE MİLLETE SÖYLEYİN MİLLET BİLSİN, GÜR SESLE MİLLETE BİLDİRİN. HAKSIZ OLANLARIN SESİ, HAKLIDAN DAHA GÜR ÇIKIYOR? SÖYLEMESİNİZ BİLMEYECEKTİK. DURMAK YOK YOLA DEVAM GÜÇLÜ TÜRKİYE Yİ BÜYÜK BÜYÜK ADAMLAR VE BÜYÜK DÜŞÜNENLER YÖNETİR

Husnu

HAksizmi ulke dunyada cokbuyuk olaylar olurken turkiyede kendi problemleriyle ugrasirken bu partideyil ulkenin basina bela dis guclerin masasi hukumet bunlari kendi silahlariyla kendi oyunlariyla tokatlamali terbiye etmeli bunlar insani lisandan anlamaz nasil birbirlerini santazla gabaguvvetle yonetiyyorlar devlet bazenbu hatsizlere aci tokatini gostermeli.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23