İstanbul Ümraniye'de bulunan Ağababa Döner, odun ateşinde pişen nefis yaprak dönerinin yanı sıra, kebapları, ızgaraları, çorbaları, zeytinyağlıları, sulu ev yemekleri, mezeleri, tatlıları ve tüm lezzetleriyle, geleneksel Osmanlı yemek kültürünü günümüze taşıyor.
YENİAKİT.COM.TR - 2010 yılının Mart ayında açılan Ağababa Döner, çok kısa sürede, gerek lezzet kalitesi, gerek sunumu ve güleryüzlü hizmetiyle yalnız yakın çevrenin değil, İstanbul’un uzak köşelerinden de, özellikle yemek yemeye gelen misafirlerin uğrak yeri hâline geldi.
Döner satan birçok mekan, daha kısa sürede daha fazla satış imkanı sunan fast food akımına kapılırken Ağababa Döner, Türk mutfağının lezzetli kebap ve sulu yemek çeşitlerini müşterilerine sunmayı tercih ediyor. 
İşin mutfağından gelen işletme sahibi Himmet Polat, “Bir milletin geleceği yediği gıdaya bağlıdır” sözünü Ağababa Döner’in misyonu olarak görmüş ve bu tavrını her ayrıntıda yansıtmaya devam ediyor.
Biz de yeniakit.com.tr olarak, firmanın başındaki isim olan Himmet Polat'a Ağababa Döner'in başarısında hangi etkenlerin etkili olduğunu sorduk. İşte Polat'ın sorularımıza verdiği cevaplar:
* Ağababa Döner'de aynı anda en fazla kaç misafir ağırlama kapasitesi var?
Restaurant kapasitemiz 380 kişiliktir
* Ramazan'a yönelik hazırlıklarınız nelerdir?
Yaklaşık 40 çeşit bir fix menümüz var fiyatı 49 tl dir.
* Müşteri yoğunluğu açısından Ramazan ve öncesini nasıl değerlendirirsiniz?
Tabiî ki ramazanda öğlen saatinde normal güne nazaran çok daha az yoğunuk var, akşam iftar saatinde ise yer bulmakta güçlük çekiliyor. Yer ayırtmayan müşterilerimizi boş masa kalmadığı için geri çevirmek zorunda kalıyoruz.
* Günlük yarım tona yakın et satışı yapan Ağababa Döner'in başarısının sırrı nedir?
İşin sırrı kaliteli yemek, makul fiyat ve güleryüzlü hizmet.
* Ağababa Döner'i bize tek cümleyle özetler misiniz?



