• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Acılarını paylaştı

Yeniakit Publisher
2016-06-09 06:37:00 - 2016-06-09 05:56:05
Acılarını paylaştı

İstanbul Vezneciler’de 6 polis ile 5 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısı sonrasında yara saran Başbakan Binali Yıldırım, hastanede tedavi gören yaralılar ile zarar gören esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu ve şehit polisleri son yolculuğuna uğurladı.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Vezneciler’de 6 polis ile 5 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısı sonrasında yara sardı. Başbakan Yıldırım, ilk olarak İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Hastane çıkışında konuşan Yıldırım, “Nerede olursa olsun, ister şehirde ister kırsalda terörün Türkiye’nin gündeminden çıkması için canla başla askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz hatta vatandaşlarımız bir vücut olarak, bir ve beraber olarak gece gündüz bu amansız mücadeleyi yapacağız. Sadece terör gruplarına karşı değil, onların içeriden ve dışarıdan arkalarını sıvazlayan, destek veren bütün unsurlara da aynı şekilde tavizsiz gereken her şeyi yapacağız” dedi. 

KATİL PKK ÖRGÜTÜDÜR, POLİSE HAKSIZLIK VAR

Yıldırım, İstanbul’daki terör saldırısında örgütün belirlenip belirlenmediğine ilişkin bir soru üzerine, “PKK. Katil PKK örgütüdür. Bu bizi şaşırtmadı ama yavaş yavaş çemberleri daralıyor. Hem şehirde, hem kırsalda üzerilerine kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Terörle mücadelenin çetin ve kararlılık gerektiren bir şey olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti: “Önünüzde, arkanızda, sağınızda, solunuzda sizler, bizler gibi insan kılığında bu katiller var. Vatandaşlarımıza zarar vermemek adına emniyet kuvvetlerimiz titiz çalışma yapıyor. Bakın bugün bazı basın yayın organlarında polisimize yönelik haksız ithamlar var. Polis teşkilatımız şehirlerimizde kamuoyuna yansımayan, vatandaşlarımızın hissetmediği yüzlerce buna benzer olayı olmadan önce bertaraf ediyorlar, engelliyorlar. Bize düşen bu kahraman güvenlik kuvvetlerimizin moral değerlerini yüksek tutmaktır.”

POLİS TELSİZİNDEN SESLENDİ: CEZALARINI VERECEKSİNİZ

Saldırının gerçekleştiği Vezneciler’de Beyazıt Polis Merkezini ziyaret eden Başbakan, polis telsizinden emniyet personeline seslenerek, “78 milyon vatan evladı iyi biliyor ki, kalleş, hain, insanlıktan nasibini almamış bu katillere hak ettikleri cezayı vereceksiniz. Yaptığınız fedakarlık, kahramanlık için milletimiz adına sizlere teşekkür ediyoruz” dedi. Ardından Fatih Camii’ne geçen Başbakan Yıldırım, Vezneciler’deki terör saldırısında şehit düşen polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’nün Fatih Camisindeki kılınan cenaze namazlarına katıldı. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ESNAFLA DA KUCAKLAŞTI

Başbakan, terör saldırısının gerçekleştiği Vezneciler’de esnafa “geçmiş olsun” ziyaretinde de bulundu. Yıldırım, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazına katıldıktan sonra saldırının gerçekleştiği Vezneciler Şehzadebaşı Caddesi’ne geldi. Burada, saldırıda hasar gören iş yerlerinin sahipleriyle selamlaşan ve sohbet eden Yıldırım, geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Başbakan Binali Yıldırım’a İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de eşlik etti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23