ABD, Suriye'nin tarihi Tedmur (Palmira) kentinin DAEŞ'den temizlenmesi konusunda çelişki yaşıyor.
AA'nın haberine göre; Bir yandan Esed rejiminin kenti geri almak için Rus savaş uçakları eşliğinde düzenlediği operasyona havadan destek veren ABD, diğer yandan Tedmur'u DAEŞ'den alıp Esed rejimine vermenin yanlış olduğunu ifade ediyor.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner dünkü basın toplantısında Tedmur operasyonuna değinerek, ilçenin Esed rejimine bağlı güçler tarafından alınması durumunda, bunun çok iyi bir “değiş tokuş” olmayacağını söyledi.
Suriye'de ABD'nin asıl önceliğinin DAEŞ'i ortadan kaldırmak olduğunu vurgulayan Toner, "Fakat, DAEŞ barbarlığını Esed zorbalığıyla değiştirmek çok iyi bir değiş tokuş ya da harika bir çözüm değil. Suriye halkı DAEŞ ve Esed seçimi arasında kalmamalı." ifadesini kullandı.