• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den flaş açıklama: F-35 konusunda Türkiye'ye ihtiyacımız var

Yeniakit Publisher
2020-10-03 18:37:00 -
ABD'den flaş açıklama: F-35 konusunda Türkiye'ye ihtiyacımız var

Pentagon'un Satın Alma Müsteşarı Ellen Lord, ABD'nin F-35 üretiminde Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu ve uçak için parça almaya devam edeceklerini söyledi.

Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemlerini bahane ederek Türkiye'yi "F-35 Müşterek Taarruz Uçağı" programından çıkartan ABD parça tedarikinde halen Türkiye'ye muhtaç durumda. Türkiye'yi programdan çıkartmasına rağmen ABD halen Türkiye'den F-35 parçaları almaya devam ediyor.

Pentagon'dan açıklama

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) üst düzey tedarik sorumlusu Ankara'nın Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini satın almasına rağmen, ABD'nin 2022 yılının sonuna kadar Türkiye'den F-35 uçağı için parça almaya devam edeceğini söyledi.

Pentagon'un Satın Alma Müsteşarı Ellen Lord ise, Pentagon’un üretimi sürdürmek için Türk yapımı parçaları almaya devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Türk şirketlerinin şu anda F-35'in orta gövdesi, kokpit görüntüleme sistemleri ve diğer bileşenleri için 900'den fazla parça ürettiğini belirten ABD'li yetkili, Türkiye’den parça alımının durdurulmasının uçağın üretimini yavaşlatarak 1 milyar dolarlık açığa neden olacağını aktardı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mülhem

Bana şunu söyleyin: O parçalar için Türkiye peşin olarak parasını alıyor mu? Eğer borca kalıyorsa ingiliz nasıl osmanlının gemilerini vermediyse Abd de o paraların üstüne yatar. Paramızı peşin alalım. Enayi olmayalım.

AHMET 6

onlar BIZE f35 vermiyorsa bizde parçayı vermiyelim
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23