• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'de çaresizlik! Parklar mezarlığa çevrilecek

Yeniakit Publisher
2020-04-06 22:03:00 -
ABD'de çaresizlik! Parklar mezarlığa çevrilecek

Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşamını yitirenlerin sayısı son dakika alınan bilgiye göre 10 bini aştı. ABD ölüm sayılarının korkunç rakamlara ulaşması ile birlikte New York şehrinde, salgından ölenlerin parklara gömülebileceği bile söyleniyor.

Koronavirüsün yeni merkezi olan ABD'de, bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı verilere göre, ABD'de hayatını kaybedenlerin sayısı, 10 bin 335 oldu. Ülkede tespit edilen Kovid-19 vakalarının sayısı ise 347 bini buldu.

ABD'de en çok vaka ve ölüm, New York'ta bulunuyor. New York Valisi Andrew Cuomo, yaptığı açıklamada, eyalette virüs nedeniyle yaklaşık 5 bin kişinin öldüğünü, vaka sayısının ise 130 bini geçtiğini duyurmuştu.

ABD, dünyada, Kovid-19 salgınının etkili olduğu ülkeler listesinde ilk sırada bulunuyor.

ABD'yi, 135 bin 32 vaka ile İspanya, 132 bin 547 vaka ile İtalya takip ediyor.

Son dakika haberi... New York Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Mark Levine, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, salgında hayatını kaybedenlerin her gün artmasından dolayı cenazelerin geçici olarak parklara gömülebileceğini belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Levine, New York'ta salgının sağlık sistemi ile morgların ve cenaze evlerinin sınırlarını zorladığını belirterek, “11 Eylül’e eşdeğer bir durumla uğraşıyoruz. Hastane morgları, cenaze evleri, mezarlıklar da öyle. Daha fazla kaynağa ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Normal bir hastane morgunun ortalama 15 ceset tutabildiğini ve halihazırda bütün morgların dolu olduğunu belirten Levine, hastanelere her biri 100 cenazelik, 80 soğutucu kamyon gönderildiğini kaydetti.

Levine, Kovid-19’dan dolayı sadece hastanede değil evlerinde de hayatını kaybedenlerin bulunduğuna dikkati çekerek “Aileler, cenaze evleri ve mezarlıklar, artan cenazelerin defniyle artık başa çıkamıyor.” açıklamasında bulundu.

"Parlar mezarlık olarak kullanılacak"

Can kaybının her gün arttığını vurgulayan Levine, şöyle devam etti:

“Yakında Manhattan ve Brooklyn’deki soğutucu kamyonlar da dolacak. Sonra? Bundan dolayı yakında ‘geçici definlere' başlayacağız. Bunda muhtemelen, New York parkları mezarlık olarak kullanılacak (evet doğru okudunuz). Hendekler bir mezara 10 tabut konulacak şekilde kazılacak. Bu onurlu, düzenli ve geçici bir şekilde yapılacak ama New Yorklular için yine de zor olacak.”

Amaçlarının, İtalya’daki gibi askerlerin kilise ve sokaklardan cenaze toplanmak zorunda kaldığı görüntülerden kaçınmak olduğunu belirten Levine, “Bu krizde yaşamı kurtarmaktan daha önemli bir şey yok. Ancak ölülerimizi halletmemiz için daha fazla kaynağa ihtiyaç duyduğumuz korkunç gerçeği ile de yüzleşmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kalamaticeyn

Abd trump ingiliuz boris ispanya fransa italya baskanlari kozmik oda starejilerini isletmedi salginda alinacak onlemler belliydi uygulamayip kendi halklarini oldurduler dunyaya korku sactilarv,,amac yahudi imparatorlugu ,,,yahudivisrail dunyaya teror estiriyor yaydiklari virus dunya haljlarini ve ekonomileri cokertti ,,yahudiler artik yok olmali ,,dunya tedit altinda bu yahudiletden trump bas yahudi abd de kendi halkini olduruyo

Sallama

Baskalarini kotuleyerek Turkiyemizin icinde bulundugu zorlugu Algi yaparak halkimizdan mi saklamaya calisiyonuz ? Cok aptalca . Amerikada hersey kontrol altinda sallama haber yapma
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23