• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD üç şeyi başarmadan Suriye'den çıkmayacak

Yeniakit Publisher
2018-04-16 08:47:00 - 2018-04-16 08:54:26

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
ABD üç şeyi başarmadan Suriye'den çıkmayacak

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, ABD'nin Suriye'den üç şeyi başarmadan çıkmayacağını söyledi. Haley "Kimyasal silah kullanımına izin veremeyiz ve bunun için mücadele edeceğiz. DEAŞ'ın tamamen yenilmesi gerek ve üçüncü hedef İran'ın bölgeye hakim olmadığından emin olmalıyız" dedi.

Haley, Amerikan CBS televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

ABD'nin Suriye'de rejim ile mevcut durumda kesinlikle doğrudan  görüşmeyeceğini belirten Haley, ABD'nin Suriye'deki askeri varlığına yönelik de  ''Hedef, Amerikan birliklerin eve dönmesi ama Suriye'den üç şeyi başarmadan  çıkmayacağız. Öncelikle kimyasal silah kullanımına izin veremeyiz ve bunun için  mücadele  edeceğiz. DEAŞ'ın tamamen yenilmesi gerek ve üçüncü hedef İran'ın  bölgeye hakim olmadığından emin olmalıyız.'' diye konuştu.

ABD'DEN RUSYA'YA YENİ YAPTIRIMLAR

Rusya ile ilişkilere de değinen Haley, Suriye'de rejimin kimyasal  silah bulundurması ve yapmasına yardım eden Rus şirketlere yeni yaptırımlar  uygulayacaklarını bildirdi. Haley ''Rusya'ya yaptırımlar geliyor. Hazine Bakanı  Mnuchin, pazartesi günü bu yaptırımları açıklayacak. Yaptırımlar doğrudan Esed ve  kimyasal silah kullanımıyla alakalı şirketlere uygulanacak.''  dedi.

Haley ''Fox News Sunday'' programında ise Rusya'nın Venezuela'da  Maduro hükümetine, Suriye'de Esed'e destek vererek ve İran ile iş birliği yaparak  ''yanlış aktörlerle'' çalıştığını, Rusya'nın ''hiç iyi dostları kalmadığını'' ve ''olanların da Rusya'ya zarar verdiğini'' söyledi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23