• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD Ankara Büyükelçiliği'nin açıklamasına sert tepki

Yeniakit Publisher
2020-06-11 23:16:00 - 2020-06-12 05:07:54
ABD Ankara Büyükelçiliği'nin açıklamasına sert tepki

Türkiye Washington Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "ABD Büyükelçiliği'nin açıklaması yargının bağımsızlığına müdahaledir. ABD Büyükelçiliği bağımsız Türk yargısının kararlarına saygı göstermeli" denildi.

ABD İstanbul Başkonsolosluk irtibat görevlisi Metin Topuz'a FETÖ/PDY'ye yardım suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verilmesinin ardından ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden bir açıklama gelmişti.

ABD Elçiliği: Topuz iki ülkenin yetkilileri ve vatandaşlarının takdirini kazandığı çalışmalar yapmıştır

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden konu ile alakalı açıklama yapıldı. Twitter'dan yapılan açıklamada, "ABD'li yetkililer, Metin Topuz'a yönelik davada İstanbul'daki tüm duruşmaları izlemişlerdir. Bugünkü kararın derin hayal kırıklığı içindeyiz. Bu kararı destekleyecek inandırıcı bir delil görmediğimiz gibi, kararın süratle üst mahkeme tarafından bozulmasını diliyoruz. Sayın Topuz, yaklaşık 30 yıldır iki ülke yetkililerinin ve vatandaşlarının takdirini kazanan önemli çalışmalar yapmıştır. Talimatlarımız doğrultusunda, Türkiye ve ABD kolluk kuvvetleri arasındaki işbirliğini geliştirmiş; her iki ülkedeki insanların güvenliğine katkıda bulunmuştur. Sayın Topuz'un resmi görevlerine ilişkin iddialar, yerel çalışanlarımızın ABD hükümeti adına ve ikili ilişkilerimizi geliştirmek amacıyla yürüttükleri önemli çalışmaların kapsam ve mahiyetini çarpıtmaktadır" ifadeleri kullanıldı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Endişeliyiz.

Seattle'daki son olaylar hakkında endişeliyiz. Amerikan hükümeti göstericilere aşırı güç kullanmamalı, insan hakları ve özgürlükler konusunda daha dikkatli davranmalı.

Feri

...elçilik ne demisde diğeri soyle demiş ..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23