• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

6 yıl önceki detay ortaya çıkarıldı! İşte FETÖ’nün sosyal medya talimatları

Yeniakit Publisher
2019-11-18 13:55:00 - 2019-11-18 14:00:28
6 yıl önceki detay ortaya çıkarıldı! İşte FETÖ’nün sosyal medya talimatları

Gazeteci Ceyhun Bozkurt bugün kaleme aldığı yazısında FETÖ'nün 6 yıl önce örgüt elemanlarına gönderdiği sosyal medya talimatlarını ortaya çıkardı.

FETÖ'nün Türkiye'de gerçekleştirdiği saldırı, tehdit ve manipülasyonların nasıl gerçekleştirildiğine ilişkin önemli bir belge bugün gazeteci Ceyhun Bozkurt tarafından ortaya çıkarıldı.

Bozkurt yazısında, "Özellikle medya alanında bir döneme damgasını vuran olumsuz etkisi yadsınamaz olan FETÖ, bu özellikleri birleştirerek günümüzde algı operasyonu denilen operasyon yöntemini çok alçakça uyguladı." ifadelerine yer verdi.

Kendi köşesinde kaleme aldığı yazısında Bozkurt, "Gerçek nedir? Bilinçten, düşünceden ve kurgulanmış olandan bağımsız olarak var olan, yalan olmayan şeye denir. Evet yalan olmayan şey gerçektir. Gazetecilik açısından bu zorunludur. Biz gazeteciler gerçeğin peşinde olmak zorundayız. Onu yansıtmalıyız. Her konuyu bilemeyebiliriz. Ancak hiç değilse kendi alanlarımızda gerçekleri anlatmak zorundayız." ifadelerine yer verdi.

"Yalan, dezenformasyon denince …”

"Hedeflerine ulaşmak için yalan, dezenformasyon, manipülasyon gibi yöntemleri uygulayan legal veya illegal çok sayıda yapılanma vardır. İllegal yapılanmaların başında terör örgütlenmeleri gelir. Çok sayıda yalan bilgiyi dolaşıma sokup, bu yalanı manipüle ederek halkı mevcut yönetimlere veya devlete karşı ayaklandırmayı, kışkırtmayı amaçlarlar. Yalan, dezenformasyon, manipülasyon denince de akla ilk olarak gelen örgütlenme FETÖ’dür.

FETÖ saydığımız bütün bu olumsuz özelliklerde adeta bir ustadır. Bir FETÖ’cü, bu işin eğitimi almıştır. İnsanın gözlerinin içine bakarak yalan söylemede çok başarılıdır. Hiç renk vermezler. Özellikle medya alanında bir döneme damgasını vuran olumsuz etkisi yadsınamaz olan FETÖ, bu özellikleri birleştirerek günümüzde algı operasyonu denilen operasyon yöntemini çok alçakça uyguladı. Ancak 7 Şubat MİT krizi, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz dönemlerinde adım adım devlete yönelip, birileri aracılığıyla devleti, dolayısıyla Türkiye’yi işgale kalktı. Türk devlet mekanizması gerekli tedbirleri almasaydı, algı operasyonlarıyla kitleleri uyuşturan ve aynı zamanda bir casusluk/istihbarat yapılanması olan FETÖ, Türkiye’nin üzerine karabasan gibi çökebilirdi. "
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İşte o talimatlar...

"Nedim Şener’in “Şeytan’ın Kara Kutusu” isimli kitabında da bu örgütün “Renklendirme” adı altında sosyal medyada bir çalışma yürüttüğü yazıyor. Peki örgüt bu konuda ilk defa nasıl organize bir güç haline geldi? Hiç düşündünüz mü? Evet kumpas dönemlerinde, MHP’ye yönelik kaset kumpası sürecinde ciddi saldırılar yaptılar. Ancak bu saldırılar, bir merkezden olduğu belli hesaplar üzerinden yapılmıştı. Peki tabana yayılarak yapılan saldırının ilk olarak ne zaman yapıldığını biliyor musunuz?

Hatırlayın… 17-25 Aralık öncesinde, örgütün en önemli militan kazanma kaynağı haline gelen dersanelerin kapatılması sürecinde örgüt tarafından militanlarına 8 maddelik bir talimat gönderildi. Bu talimat, örgütün kullandığı bilinen bir hesap tarafından paylaşıldı. “EŞ DOST VE YARENLERE DUYURULUR” başlığını taşıyan bu 8 maddelik listesinin ilk 3 maddesinde hükümete “şer odak” ifadesi kullanılarak militanlarına “dersanelerin kapatılmasını engellemek için harekete geçilmesi” talimatı verildi. Ardından listenin 4, 5 ve 6’ncı maddelerinde açık açık şu ifadeler kullanıldı:

4- Acilen herkes bir tweet hesabı açmalı. Olanlar ikinciyi açmalı.

5- Telefon, mesaj, e-mail, özellikle tweet atılacak. (bir FETÖ’cü hesabı belirtilmiş-CB) takip edilecek. Saat 20-21 arası.

6- Twit profilinde mutlaka herhangi bir resim olmalı. Yumurta olmamalı."

"Yalancılara, manipülatörlere dikkat edin"

"Sözünü ettiğim tarih, 2013 yılının kasım ayı. Örgüt, sosyal medyada organize bir saldırıyı, kumpaslar için oluşturdukları özel hesaplardan çıkarıp, tüm tabanına yaymanın talimatını bu tarihte verdi. O günden sonra da sosyal medya adeta sahte profillerle yapılan manipülasyonların, organize saldırıların merkezi haline geldi.

Hep söylüyoruz, yine söyleyelim. Yalancılara, manipülatörlere, terör örgütlerine dikkat edin. Çok insanın canı yandı. Bir daha yanmasın…"

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ERSİN

FETÖ KÖPEĞİ, HAÇLI UŞAKLARI

adil

8 maddede ne yazıyor okuyamadım.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23