• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

5 dalga Balistik füze ile vurdu! Türkiye, 11 ülke İsrail'in saldırısını kınadı! UAEA ajansı duyurdu

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
5 dalga Balistik füze ile vurdu! Türkiye, 11 ülke İsrail'in saldırısını kınadı! UAEA ajansı duyurdu

Son dakika haberleri… İsrail İran savaşı 4’üncü gününde de devam ediyor. Karşılıklı füzeler ateşlenirken, saldırılar her iki ülkede de çeşitli bölgelerde hasara yol açtı. İran’da 224 kişi hayatını kaybederken, İsrail’de ölü sayısı 24 olarak açıklandı. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu’nda düzenlenen olağanüstü toplantıda 11 ülke, İsrail'in İran'ın barışçıl nükleer tesislerine düzenlediği saldırıyı kınayan ortak bir bildiri yayımladı. İşte tansiyonun hiç düşmediği İran-İsrail hattındaki son dakika gelişmeleri…

İsrail, 13 Haziran'da İran'ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenledi.

İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda ölürken, toplam sivil kaybı 224 olarak açıklandı.

İran ordusunun İsrail'e balistik füzelerle yaptığı misillemede 24 kişinin öldüğü, 400'den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.

Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke İsrail'i kınadı!

Bildiride, İsrail'in Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı denetimindeki nükleer tesislere yönelik askeri müdahalesinin uluslararası hukuku, BM Şartı'nı ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Statüsü'nü ihlal ettiği vurgulandı.

Saldırıların uluslararası barış ve güvenliği tehdit ettiği belirtilen açıklamada, bu tür eylemlerin Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'na (NPT) olan güveni zedelediği ve barışçıl nükleer enerji çalışmalarını riske attığı ifade edildi.

Açıklamada, "Barışçıl amaçlı nükleer tesislere yönelik her türlü saldırı, uluslararası hukukun açık ihlalidir" denilerek Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ve BM Güvenlik Konseyi'nin acil önlem alması talep edildi. (irna)

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Saffet

Kınamaları toplasak herhalde 100 000bin sayfalık
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23