• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

28 Şubat kafalı doktor

Yeniakit Publisher
2019-04-29 10:18:00 - 2019-05-02 16:50:55
28 Şubat kafalı doktor

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde muayeneye giden Araştırmacı Yazar Abdülkadir Arslanoğlu’nun eşi Medine Arslanoğlu, kadın sağlık görevlisi talep etmesi üzerine hakarete maruz kaldı. Op. Dr. Süleyman Cemil Oğlak’ın, tıp alanındaki evrensel ilkelere de aykırı hareket ederek, Arslanoğlu’na saygısızca hakaretlerde bulunduğu belirlendi.

Hastanelerdeki mahremiyet ihlalleri devam ediyor. AK Parti Hükümeti’nin hastaların doktor ve sağlık personeli tercih etme hakkını tesis etmesine rağmen bazı işgüzar sağlıkçılar, mahremiyet hassasiyeti gözeten vatandaşlara çirkin davranışlarda bulunuyor. Bunun bir örneğinin Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde yaşandığı, “kadın sağlıkçı istiyorum” diyen bayan hastaya erkek doktor tarafından ağır hakaretler yöneltildiği gündeme geldi.

Sadece tercih hakkını kullanmak istedi

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde muayeneye giden Araştırmacı Yazar Abdülkadir Arslanoğlu’nun eşi Medine Arslanoğlu’nun, kadın sağlık görevlisi talep etmesi üzerine tepki gördüğü, hastanede görevli Op. Dr. Süleyman Cemil Oğlak tarafından hakaretlere uğradığı belirlendi. Eşinin safra kesesi ameliyatı dolayısıyla pansumanının gerçekleştirilmesi için hastaneye gittiklerini anlatan Yazar Abdülkadir Arslanoğlu, yaşadıkları şoku Akit’e anlattı. Eşi Medine Arslanoğlu’nun ameliyat sonrası döneminin ağır geçtiğini ve yarasının enfeksiyon kaptığını kaydeden Abdülkadir Arslanoğlu, “Pansumanın yenilenmesi gerektiği için sık sık hastaneye gitmek zorunda kalıyorduk. Geçtiğimiz hafta sonu yine bu gerekçeyle hastaneye gittik. Eşim, iki tane hanım hemşireye ‘benim pansumanım vardı bunu yenileyebilir misiniz’ diyor. Orada oturan hemşire de ‘Çocuk acile gidin’ diyor. Eşim ise ‘Ben zaten ilk olarak oraya gitmiştim, hafta sonu olduğu için orada tek bir çalışan var o da erkek sağlık görevlisi. Ama ben pansumanımın bir bayan görevli tarafından yenilenmesini talep ediyorum’ diyor. Oradaki iki hanım görevli, ‘Hanımefendi kadın erkek ne fark eder ki’ karşılığını veriyor. Eşimin de ‘fark eder veya etmez ben kadın sağlıkçı talep ediyorum’ demesiyle tuhaflıklar başlıyor” şeklinde konuştu.

Ağrıları olan, iki büklüm vaziyette, zorla konuşan eşine hakaretlerin başladığını ifade eden Arslanoğlu, “Araya giren erkek doktor tarafından eşime ağır hakaretler ediliyor. Süleyman Cemil Oğlak isimli hadsiz doktor, eşime, ‘Terbiyesiz kadın senden mi öğreneceğiz bunları. Cahil kadın. Hangi çağda yaşıyorsunuz, kadın-erkek ne fark eder, örümcek kafalı cahilsiniz siz’ diye saldırıyor. Eşim de ‘Bu benim hakkım, hakkımı vermiyorsanız başka bir hastaneye gideyim’ sözlerini kullanıyor. Ben de sensörlü kapının açılması üzerine içeri girerek duruma tepki gösterdim. Önce kadın hemşirelere kızarak ‘Sizde insanlık olsaydı, bir adamın hemcinsinize hakaret etmesine tahammül etmeyip müdahale edersiniz. İzleyici kaldınız’ dedim. Doktora da, ‘Biri senin hanımına terbiyesiz dese hoşuna gider mi, terbiyesizin önde gideni sensin’ diyerek karşılık verdim. Bu şekilde tartışma oldu” dedi.

O doktor hem adli hem idari ceza almalı

Abdülkadir Arslanoğlu, yaşananların ardından doktor Cemil Oğlak’la ilgili idari soruşturma başlatılması için Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne dilekçe verdiklerini belirtti. Arslanoğlu, polis merkezine de giderek doktor Oğlak hakkında şikayetçi olduklarını vurguladı. Arslanoğlu, “Böyle bir dönemde dahi böyle haksızlıkların ve hadsizliklerin yaşanıyor olması kabul edilemez” sözlerini sarf etti. Konuyu görüşmek için ulaşmak istediğimiz doktor Cemil Oğlak ise izin gerekçesiyle hastanede olmadığı öne sürülerek tarafımızla görüştürülmedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


FARUK ARSLAN
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23